Hugo Christensson och Olivia Bergström nya i KSSS Elitlag

KSSS Elitlag har fått ett nytt tillskott i form av Hugo Christensson och Olivia Bergström. Teamet seglar 470 mixed med siktet inställt på både Paris 2024 och Los Angeles 2028.

Hugo och Olivia seglar sedan januari i år tillsammans i 470-mixed klassen. Teamet har under sina korta tid tillsammans snabbt kommit in i båten. Olivia är rorsman och Hugo gastar. 

- Det har varit extremt kul och vårt samarbete fungerar mycket bra, säger Hugo. Under vintern har jag och Olivia tränat hårt i Vilamoura och Mallorca tillsammans med andra 470-team. Nyligen deltog vi i världscuperna på Palma och i Hyères. Under denna korta tid har vi hunnit bli konkurrenskraftiga i klassen och har en bra förståelse för vilka områden vi har förbättringspotential i.

Teamet satsar långsiktigt och känner att de har mycket goda förutsättningar att komma långt tillsammans.  

- Vi har en tydlig träningsplan de kommande månaderna inför EM och VM i september och oktober. Jag ser så mycket fram emot att helt och hållet fokusera på segling nu när jag blir klar med mina studier på Handelshögskolan i sommar.

Hugo har tidigare seglat 420, 49er, Nacra17, Moth, Flying Phantom och diverse kölbåtar. Olivia kommer från Göteborg och seglar för GKSS. Vid OS i Tokyo 2021 representerade Olivia Sverige i 470 dam, där hon seglade tillsammans med Lovisa Karlsson (som numera seglar med Anton Dahlberg). 

Här näst i kalendern är en träningsperiod inplanerad på OS-vattnen i Marseille, där OS i Paris 2024 kommer att seglas. 

 

Läs mer om KSSS Elitlag här

 

Cecilia Jonsson, KSSS Elitansvarig