Invigning av köket på Lökholmen

På Lökholmen kan KSSS numera stoltsera med ett helt nytt kök på vår härliga lägerö. Ett projekt som inleddes för ca ett år sedan, projektstarten skedde sedan i höstas och det köket stod klart precis lagom till lägerstarten 2024.

Köket på Lökholmen som varje sommar serverar c:a 13 000 måltider, har varit i behov av renovering. Nu har köket och delar av varvet genomgått en totalrenovering. Köket samt biutrymmen är totalrenoverade med nya proffsiga vitvaror; hela flödet i både köket och där man tar mat är förändrat för att öka kapaciteten; loftet ovanpå köket kan numer nyttjas som matplats för instruktörer eller som plats för undervisning vid sidan av FJ; dessutom har hela varvet fått ny belysning som lyfter hela byggnaden.

Nu har vi förmodligen ett av de finaste köken i seglingssverige, restauranger inkluderade!

Lördagen den 24 maj var det dags för invigning av det nya ”Köket på Löken”. I strålande solsken, omringade av ett härligt gäng instruktörer som parallellt hade sin Insta-regatta, samlades ett 30-tal personer för att bidra i hyllningarna till det nya köket.

Ett glas bubbel och delikata snittar levererade av några KSSS instruktörer, med Sebastian Ståhl i spetsen. Ordförande Patrik Salén hyllade alla som bidragit på olika sätt till förverkligandet av köket samt delade ut ”Soppslevar” som ett tack för uppskattade insatser. Därefter skedde en kort invigningsceremoni där band klipptes, innan alla deltagare bjöds på en rundvisning i varvet.

Som en trevlig avrundning av vårt besök på Lökholmen, bjöd Patrik Björklund (byggansvarig för köket) på en uppskattad drink och smörgåstårta uppe vid Havsörnstornet, där de även hunnit göra en liten uppgradering av sittplatserna.

Vi vill återigen tacka stiftelserna JWS och KSSS Juniorstiftelse samt givetvis alla övriga donatorer för generösa bidrar för att möjliggöra denna renovering.

I sin helhet en strålande dag på vårt kära Lökholmen.

 

Patrik Salén och Iohn Ryott