Coop

Mat och segling hör ihop, såväl för elitsatsande OS-aspiranter, semesterseglare som ungdomar i början på sin seglingskarriär. Nu inleder KSSS ett samarbete med Sveriges mest hållbara matkedja Coop där samarbetet tar fasta på kostens viktiga del i såväl elitsatsning och välmående som hållbarhet.

Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS) har en verksamhet som sträcker sig från elitsatsande seglare med OS som mål till kompisgänget som ser kappseglingen runt Gotland som årets stora äventyr. De senaste åren har också KSSS ökat sitt fokus på att skapa möjligheter för fler ungdomar och tjejer att komma in i seglingen.

- Rätt kost på sjön är enormt viktigt oavsett om man fritids- eller tävlingsseglar. KSSS samarbete med Coop innebär att vi kan utbilda våra ungdomar i betydelsen av rätt mat men också med ett fokus på att göra det på rätt sätt, med ekologisk mat och minimalt matsvinn, säger Stefan Rahm, Klubbdirektör på KSSS.

Samarbetet har som ambition att innehålla utbildning till såväl seglare som tränare, och kanske också föräldrar, gällande vikten av att fylla på med rätt typ av och rätt mängd näring. Inte minst är det viktigt för ungdomarna med kroppar som fortfarande utvecklas. En välplanerad kosthållning kan inte bara bidra till att kunna prestera bättre, utan också öka allmänt välmående. Inom ramen för samarbetet har vi också som ambition att uppmärksamma hur man kan minska matsvinnet och äta mer grönt och hållbart.

Coop satsar stort på e-handel och vill med samarbetet även nå ut till fler kunder. Startpunkten blir Sveriges största seglingsevenemang ÅF Offshore Race, där Coop kommer att vara på plats och bland annat leverera mat till tävlingsdeltagare som förbeställt sin mat online.

- Vi har som ambition att under högsäsong även kunna erbjuda matleveranser via coop.se ut till skärgårdsgästerna i Stockholms skärgård. Tillsammans med KSSS har vi förstått att det finns ett stort behov av att som skärgårdsgäst fortsatt kunna handla de varor man önskar och äta den mat man älskar, även under semestertid i skärgården, säger Christian Wijkström, VD på Coop Butiker och Stormarknader.