KSSS Offshore Clinic

Segla offshore på professionell nivå eller kanske bara bli en riktigt vass havskappseglare? Då kan vi hjälpa dig på vägen genom KSSS Offshore Clinic - en ny utbildning som startar i början av 2019.

KSSS Offshore Clinic arrangeras av KSSS i samarbete med Team Pro4u. Teamet har varit Sveriges mest framgångsrika havskappseglingsteam under de senaste åren med bl.a. pallplatser på EM och VM i havskappsegling de senaste sju åren.

På KSSS Offshore Clinic lär du dig att kappsegla en stor båt med full besättning alternativt Shorthanded. Vi kommer t.ex. att gå igenom manövrar såsom gippar och flygande försegelbyten, fart, instrumentnavigation, prestandahantering, väderrouting och programvara för taktisk och strategisk navigering.

Vill du bli efterfrågad som besättning på ÅF Offshore Race eller vill du kanske börja din resa mot ett Ocean Race, då är denna utbildning något för dig.

Krav

  • Du är mellan 16-30 år och medlem i KSSS
  • Kompetenskrav: seglingskunnig
  • Du har ett brinnande intresse för segling och vill ta dig an en ny utmaning eller bara bli bättre på havskappsegling.

Antagning

  • Skriv en ansökan om cirka 200 ord om dig och din bakgrund som seglare, dina mål inom segling och varför du vill vara med på KSSS Offshore Clinic. Skicka din ansökan till: [email protected], senast 31 januari 2019.
  • Nio seglare kommer att bli uttagna till kursen av KSSS tillsammans med några av Sveriges bästa havkappseglare. De utvalda deltagarna kommer därefter att informeras i början på februari.
  • Då kursen har begränsat antal platser ställer vi krav på närvaro under kursens gång.

Kostnad 

KSSS Offshore Clinic kostar 2 500kr/person som betalas av deltagaren när man fått en bekräftad plats och tackat JA till denna.

Praktisk info och tider

All teoriutbildning och segling kommer att vara på KSSS anläggning i Saltsjöbaden.

Kickoff

Under båtmässan "Allt för sjön" i februari kommer vi ha en uppstartskickoff där vi träffas för första gången. Mer info kommer om detta.

Teoripass vinter

Tid 18.00 - 21.00 följande datum: 19/3, 26/3, 2/4, 9/4

Seglingspass vår

Tid 17.00 - 21.30 följande datum: 7/5, 14/5, 21/5, 28/5

Seglingspass höst

Tid 17.00 - 21.00 följande datum: 20/8, 27/8 ,3/9Ansökan skickas till: [email protected], senast 31 januari 2019. Märk den med "Offshore Clinic"