Välkommen till Gotland Runt 2023 - Anmälan öppen

Gotland Runt är världens största årliga havskappsegling och har arrangerats av Kungliga Svenska Segelsällskapet - KSSS sedan 1937. Det har sedan många år varit och betraktas som säsongens höjdpunkt inom havskappsegling i Östersjöregionen.

Gotland Runt startar från Stockholm den 2 juli 2023. 250 båtar startar mitt i Stockholm för att segla vidare ut genom skärgården, runda Gotland och slutligen gå i mål utanför Sandhamn. Banan är cirka 350 nautiska mil, rekordet är 27 timmar 4 minuter och 9 sekunder men för de flesta av båtarna tar racet närmare tre dagar.

2022 års upplaga av Gotland Runt blev en succé med över 300 registrerade båtar inklusive ORC Double Handed World Championship. I 2023 års upplaga kommer Swedish Rating System (SRS) och ORC International (ORCi) gälla och seglingen är indelad i fyra klasskategorier, The Fullcrew (ORCi och SRS), Double Handed (SRS) och Multihull (SRS). En Gotland Runt totalvinnare kommer att utses bland enskrovsbåtarna, för mer detaljer kring klasser och totalvinnare läs mer i Notice of Race.

Classic yacht (SRS) och Spirit of Tradition (SRS) kommer att segla den kortare Visbybanan.

Race Village kommer att ligga på Djurgården mitt i Stockholm. Race Village öppnar den 29 juni och erbjuder möjligheter att göra sista minuten förberedelser samt mingla med vänner, fans och andra seglare. Race Village kommer att vara mötespunkt för seminarier och information på temat hållbarhet, främst med fokus på Östersjön. Att vara en del av Gotland Runt innebär också att alla tävlande kommer att vara en del av ett av Stockholms stora sommarevenemang. När båtarna startar mitt i stan samlas tiotusentals åskådare längst stränderna och i båtar längs hela sträckan genom skärgården.

Ta dig tid och läs Notice of Race, särskilt om det är första gången du tävlar i Gotland Runt. Vi föreslår också att du tar en titt på vår hemsida där vi har videor och artiklar kring viktiga områden som säkerhet ombord, förberedelser etc.

Antalet deltagande båtar är begränsat till 250, anmäl dig idag för att säkra din plats. Observera att i Gotland Runt 2023 ingår inte båtplats före start i anmälningsavgiften.

Besök evenemangets hemsida www.gotlandrunt.se för de senaste nyheterna och för att se Notice of Race.

Vi hoppas att vi ses i Stockholm i sommar.

 

Varmt välkommen!