Ett Guld och ett Brons på För-VM i segling.

Jesper Stålheim tog idag guld i Laser och Anton Dahlberg/Fredrik Bergström knep på gårdagens final bronsmedaljen i 470-herr. Och det här var bara två av flera starka insatser på För-VM i Santander, Spanien.

Landslagsseglaren Jesper Stålheim i Laser har haft en framgångsrik säsong med både flera guldmedaljer och medaljer i andra valörer i världscupen, europacupen och på EM. Den här segern bara stärkte bilden med ytterligare en stabil insats.

Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i 470-herr, som började segla tillsammans tidigare i år, har redan visat på starka insatser i flera regattor och nu kom medaljen.

Även de två OS-besättningarna från London 2012, Lisa Ericson/Astrid Gabrielsson i 470-dam och Josefin Olsson i Laser Radial, visade på fortsatt bra insatser med sina båda femteplaceringar i För-VM.

- Den här regattan i Santander blev mycket som en träning inför nästa års viktiga VM och OS-kval. En sån här tävling kan man lära sig mycket av eftersom både vindar, vågor och strömmar är besvärliga utanför Santander, men nu var vi topp-fem i fyra av klasserna varav en guld- och en bronsmedalj. Det visar att vi ligger bra till och att svensk segling går framåt trots att vi precis har haft en generationsväxling efter OS, säger en nöjd Magnus Grävare, Svenska Seglarförbundets förbundskapten.


Santander 2014
VM hålls var fjärde år och det här var en stark indikation på hur svensk segling står sig i konkurrensen, inför det riktiga VM som hålls 2014 på samma plats. Då sker också det viktigaste kvalet inför OS 2016 i Rio.

Officiella hemsidan för Santander 2014