Josefin Olsson dagens KSSS seglare

Stark segling av Josefin Olsson i Laser Radial. Efter en motig start igår kom Josefin igång på riktigt i sin Laser Radial under dagens tre race med placeringarna 2,1,2 Därmed avancerade Josefin upp till en 6 plats totalt.

I Laser Standard seglade Jesper Stålheim på TV banan idag/riktigt nära land. Rikligt med skift av olika slag i vindstyrkor mellan 3 -10 m. Det var det svårt att hålla tungan rätt i munnen hela tiden. Jesper går in i Guldfinalen som fjärde båt.

Anton och Fredrik i 470 gjorde ett grandios sista race idag och vann det , men det räckte inte till att behålla ledningen. 470 seglar bara ett fleet vilket gör att man seglar en rak serie i ytteligare två dagar  och 6 seglingar till innan medaljracet på onsdag.

I 49er klassen seglade Sebastian Östling / Kalle Torlén in i guldfinalen med nöd och näppe. Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark, Nils Åkervall/ David Jonsson klarade inte"cutten".

Nacraklassen hade för dagen en fyra varvs bana. Rookien Sandra Sandqvist och Tomas Westergren tog ytterligare ett steg in i tävlingen genom att segla längre spår och var med topp 5 alla tre seglingarna. Undanvindarna finns mycket mer att hämta. Tim och Hanna har seglat lite ojämnt de sista två dagarna, men utmanar de bästa i klassen., Med två kapsejsningar  vilket kostar i sammandraget  ,är  ändå  paret med topp 9 totalt.

Halva regattan är nu genomförd och vinden skall minska ytterligare imorgon och gå mot väst, vilket inte gör banorna mindre skiftiga.