Team SCA söker erfarna kvinnliga seglare

SCA deltar med en kvinnlig besättning i havskappseglingen Volvo Ocean Race 2014-2015.

Nu söker vi kvinnliga seglare under 30 år som älskar havskappsegling. Först och främst vill hitta seglare som vill segla från Stockholm till Göteborg i sommar.

Vi har redan hittat några kandidater men vi vill ha fler kvinnliga seglare under 30 år till Team SCA. Vi är övertygade om att det finns många unga kvinnliga seglare i Sverige som är redo att anta utmaningen och som skulle kunna bli havskappseglare av rang.  Därför söker vi kvinnliga seglare med den rätta inställningen. När vi hittat dem kan vi coacha med de rätta tränarna och bygga ett bra seglingsteam.

Med på seglingen, som sker med en Farr 45:a, mellan Stockholm och Göteborg finns Martin Strömberg. Han är en av Team SCAs coacher och en erfaren havskappseglare. Martin kom fyra i Volvo Ocean Race 2009 och vann tävlingen 2012 ombord på franska Groupama.

De som visar rätt inställning och har seglingskunskaperna kan bli inbjudna till teamets bas i Puerto Calero på Lanzarote, Spanien, i höst, för att under cirka en månad leva, träna och segla med Team SCA. Kanske kan det till och med bli en plats ombord på Team SCA:s båt i Volvo Ocean Race 2014-2015?

SCA är ett globalt hygien- och skogsindustriföretag. 80 procent av SCAs konsumenter runt om i världen är kvinnor. Därför har vi valt att ställa upp i världens tuffaste världsomsegling med en helt kvinnlig besättning.

Är det här nått för dig? Tror du att du har vad som krävs? Skicka ditt CV och en ansökan till [email protected]