Bra avslut av 470 och Laser Radial i Rio

Både 470 herrarna Anton och Fredrik och Josefin avslutade sin sejour i Rio med var sin andra plats i medaljracet. Det känns bra att avsluta med friska tag. Rio en fantastisk arena som ger många olika möjligheter, säger en relativ nöjd Anton.

Josefin känner samma sak, men man ser att det tuffa programmen som båda båtar haft de sista kvartalet bygger, men också tär.

Det skall bli skönt att åka hem och få lite tid till att fysträna en period, säger Josefin.

Tävlingsperioden i Rio gav nya indikationer på alla de banområden som vi seglat på. Det som är roligast är att det inte går helt efter ”callbooken” utan vinden ter sig lite olika. Det är också därför vi behöver så många dagar som möjligt här på plats för att verkligen känna att vi behärskar de olika banorna, säger Jesper som inte kom med i medaljracet, denna gång och inte är uttagen än till OS.

Den tiden kommer, säger Jesper. Jag jobbar vidare med min plan. Jag känner mig stark i kroppen och i min segling. Jag skall segla OS här i augusti.

Framför oss har vi nu ett fysläger hos Fredrik Lööf:s Spåtind med hela KSSS elitgrupp. Här kommer även de yngre seglarna med. Chans för tung träning på skidor på längden, planering och umgänge där erfarenheter utbyts mellan seglare.

Därefter åker de flesta elitbåtarna till Miami för träning och tävling och den andra världscupen och två veckor senare VM i 49er, 49er FX och Nacra i Clearwater.

470 killarna åker tillbaka till Rio för ytterligare en träningsperiod.

Stay tuned.

Följ oss gärna på:    

http://www.copabrasildevela.com.br/#!c_services/c1ger

KSSS barometer slutresultat.

5. Josefin Olsson

7. Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström

12. Jesper Stålheim

Utom tävlan:

10. Viktor Bergström/ Niclas During

15. Carl Fredrik Fock/ Marcus Dackhammar