KSSS jagar toppen i Allsvenskan

Andra dagen av deltävling två i Allsvenskan Segling har gett seglarna lite stabilare vindar än gårdagen. Det är väldigt jämnt mellan topplagen och spänningen stiger inför den sista och avgörande dagen (söndag) i Malmö.

Kappseglingarna startade på utsatt tid, kl. 9.00, i lördags morse och under dagen har sju hela omgångar kunnat genomföras, vilket innebär 18 race totalt. Värmdö Jolleseglare har hittat toppformen och vunnit fem av de sju seglingar de har varit med i.

Vindarna har kommit ifrån ost och ökat sakta under dagen. På morgonen var det lite lugnare, cirka fyra m/s men i slutet på eftermiddagen blev det mer fart och action på båtarna, när molnen drog in över Malmö och banområdet.

Det ledande laget efter fredagens tre omgångar, Ekolns Segelklubb, har haft en lite sämre dag idag och därmed halkar ner till en tredje plats i tabellen. Kungliga Svenska Segelsällskapet, som vann den första deltävlingen i Saltsjöbaden i maj, har avancerat under dagen och jagar nu topptrion tillsammans med Stockholms 606-Klubb. Även hemmalaget har haft en bra dag och ligger nu tvåa totalt då de har vunnit tre av sina race idag och varit tvåa i tre race.

Långedrags Segelsällskap, som låg trea igår trivdes bättre med fredagens hårda och byiga vindar och har dykt i resultatlistan till en nionde plats, även om de avslutade dagen med en vinst.

Söndagen ska bjuda på liknande väderförhållanden som lördagen, vindar från ost på mellan fyra och åtta m/s. Förhoppningen är att kunna slutföra hela schemat och därmed alla 15 omgångar.

Via SAP Sailing Analytics kan man följa seglingarna även om man inte har möjlighet att var på plats vid Scaniaplatsen, Västra Hamnen.

Ligatabellen och resultaten från varje kappsegling finns HÄR.