KSSS elitläger i Stöten

Den 5 - 8 februari hade KSSS elitlag sin årliga vintersamling. I år samlades laget i Stöten, Sälen som är KSSS samarbetspartner för att under några dagar åka skidor, träna, umgås och planera säsongen.

Syftet med KSSS elitsamling är i första hand att värna om den fantastiska lagkänsla som finns i laget men även att slussa in nya talanger och skapa en kunskapsöverföring ifrån våra etablerade elitseglare till de yngre. Dessa samlingar är även ett perfekt tillfälle för KSSS lagledning att i en avslappnad/neutral vintermiljö kunna ta upp frågor och ge information till seglarna och vise versa.

Nytt för i år var att lägret arrangerades i samarbete med Stöten, Sälen som är en av KSSS partners.  Lägret startades måndag kväll med gemensam middag och efterföljande mediaträning av KSSS pressansvarige Mats Olsson. Viktiga tips förmedlades samt riktiga exempel visades upp i hur man som elitidrottare skall agera och tänka på gentemot media.

I år fanns bra möjligheter till både fysträning i längdspåren och utförsåkning från tidig morgon till sen kväll. En av lägrets höjdpunkter var den Storslalomclinic som arrangerades tillsammans med Lisa Olsson från Saltsjöbadens Slalomklubb. Stöten spärrade av en del av backen där en bana sattes upp för seglarnas räkning. Fart och kontroll var ledorden under eftermiddagen där Lisa instruerade både i åkteknik och i hur man ska tänka på när man lägger upp sitt åk. Vare åkare fick individuell coachning och direkt feedback i målfållan efter varje åk. Upplägget och träningen har många likheter med vad seglarna går igenom och hur de tänker ute på kappseglingsbanan och detta visade sig även i storslalombanan där KSSS seglarna inte höll igen. Tävlingsinstinkten inföll snabbt och tillsammans med fokus på detaljerna och viljan att hela tiden bli snabbare var stor.

Klubbdirektör Stefan Rahm och Fredrik Olsson, Advisory board fanns även på plats under veckan. De kunde berätta vad som nu sker inom KSSS organisation, både KSSS långsiktiga strategi samt det som jobbas på inom närtid. Stefan berättade även hur man just nu resonerar gällande OS-klasser inför framtiden och var World Sailing står i deras beslutsprocess. Många frågor togs upp och rätades ut för framtiden vilket är en viktig del av elitlagets vintersamling.

Sista kvällen avslutades med en trevlig teamdinner som arrangerades av Stöten med efterföljande kvällsskidåkning i nypistad backe.

Vi tackar Stöten för ett varmt mottagande och en fantastik bra vistelse. Vi ser fram emot att komma tillbaka.

 

KSSS genom Anders Bengtsson