Railing and sailing – även kulturen ska ha sitt

Det låter kanske konstigt men ibland uppstår faktiskt sysselsättningsproblem under tävlingen. Sitter man där på railen och hänger i flera timmar ska ju inte bara kroppsvikten bidra utan också hjärnan.

Därför har vår nye ordförande Patrik Salén kommit på den fiffiga idén att vi behöver en ny dryckesvisa – text och gärna musik i seglingens tecken, helst med anknytning till KSSS och kappseglingen runt Gotland. Det här är så allvarligt att det inte tål att skämtas om, därför ingår uppmaningen i deltagarinstruktionerna.

Bidragen måste komma från någon/några som deltar i racet. Existerande melodier får användas men måste anges. Det ska vara nyskrivet och juryn imponeras av om texten refererar till segelsporten och/eller KSSS på något sätt och är rimligt kort, lättsjunget och gärna med en kreativ knorr, typ ”GPS-appar i flertal kallas för apps, rimmar av en händelse på drycken snaps”. (Glöm inte var du läste det första gången). Juryn som avgör segrande bidrag består av 3-4 engagerade KSSS-funktionärer som låter meddela att den förmodligen är omutbar.

Bidragen skickas per e-post till [email protected] senast den 4 juli klockan 13.00. Ange vilken båt du/ni tillhör. Förstapriset är fyra middagskuvert på Seglarrestaurangen till regattamiddagen på onsdag kväll samt ett hedersomnämnande i alla KSSS´ medier. Bra om vinnande förslagsställare kan närvara och framföra sitt bidrag på regattamiddagen.

Så nu har vi drygt tusentalet besättningsmedlemmar som fått något att fundera över under den långa, långa länsen ner mot Hoburgen. På kryssen hemåt blir det annat att fundera över, åtminstone om man får lita på dagens väderutsikter.