Finska 8mR Andromeda vinner Sandhamnsregattan

Sandhamnsregattan avslutades idag i propagandaväder. Vann gjorde den finska 8mR Andromeda med Max Nordlund följt av one-off båten Piano och finska 8mR Vågspel.

I år har Sandhamnsregattan präglats av väldigt skiftande väder. Både torsdagen och fredagen bjöd på en blandning av regn och sol med vindar som varierat mellan syd och väst. Avslutningen blev dock desto bättre. Solen har skinit hela dagen över Sandhamn och bjudit på fina seglingsförhållanden med sydvästliga vindar på 4-8 m/s.

Sandhamnregattan bestod av fyra olika starter. I de två första startade de klassiska båtarna som seglade skärgårdsbana mellan fasta rundningsmärken, följda av 5mR och J/70 som seglade bankappsegling. I 5mR-klassen segrade Saga med den svårslagne Jonas Wahlström med besättning som hade en serie som bestod av enbart förstaplatser, minst sagt imponerande. Vinnare i J/70-klassen blev Mikael Lindqvist i Happy Yachting som vann sex av åtta seglingar.

Nu under lördagskvällen väntar prisutdelning och regattamiddag i det underbara vädret.

Vi tackar för tre härliga dagar till sjöss som verkligen testade besättningarnas kunskaper i skiftande förhållanden. Som alltid vill vi rikta ett speciellt tack till våra funktionärer som gör alla KSSS regattor möjliga. Välkomna tillbaka nästa år.

 

Iohn Ryott

KSSS Informationskommitté