Helly Hansen Ungdomspris går till Erik Norlén

Helly Hansen Ungdomspris 2023 går till Erik Norlén. Han är en god förebild för andra seglare vad det gäller seriositet, träningskvalitet och träningsvolym. Han har under sina tre säsonger i ILCA klassen utvecklats till en av världens bästa ILCA 6 seglare och en av Sveriges bästa ILCA 7 seglare.

Helly Hansen Ungdomspris är ett årligen återkommande pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. 

- Jag är väldigt glad och tacksam för att blivit framröstad till årets vinnare av Helly Hansens ungdomspris! Jag skulle vilja tacka både Helly Hansen och KSSS för att man gör detta för oss unga seglare och så vill jag även tacka alla som röstat på mig. Det värmer verkligen! säger Erik Norlén 

Erik vinner seglarkläder från Helly Hansen till ett värde av 12 000 kr, stort grattis! 
Grattis även till de nominerade Enya Ahldin och team Olsson/Aldurén som vinner seglarkläder till ett värde av 4 000 kr från Helly Hansen.

 

Motivering: 

Erik har visat att man kan nå goda internationella resultat genom att ha en god kvalitet i sin träning och planera sin träning väl. Han är fostrad i klubben redan från ung ålder och har genom klubbens duktiga tränare och seglare fått en fin seglingsgrund, värdegrund och kamratskap. Erik är en fin representant för Sverige och KSSS och har från flera internationella tränare fått utmärkelse bästa ”fairplay” seglare. Erik är en stolt ambassadör för KSSS och förutom sin egen satsning i ILCA så har han representerat KSSS i Allsvenskan. Han är en inspiratör i träningsgruppen på seglargymnasiet och i klubben inte minst för de yngre seglarna.

Erik är ekonomisk och miljömedveten idrottare. Han tar noggrant hand om sin båt, sina segel och övrigt material för att förlänga livslängden. Han säljer använda tävlingssegel, som träningssegel i gott skick, för att de ska kunna fortsätta att användas. Han köper ingenting i onödan, tar hem och källsorterar eventuellt skräp. Han fyller på mat och dryck i återanvändbara burkar och flaskor. Han cyklar eller går till skolan och alla träningar i Motala. Vid resor inom Sverige och även internationellt samåker och bor Erik med andra för att minska klimatpåverkan. Till de svenska tävlingarna reser han i minibussar tillsammans med gymnasiet. De har två stora släp där alla ILCA båtar från plats för att minimera antalet dragbilar.

Erik är innovativ vad gäller att hitta nya träningsövningar och träningssätt för att utvecklas och nå världstoppen. Erik har visat att hans metoder är vinnande då han redan vid 18 års ålder har flertalet internationella mästerskapsmedaljer. Vidare delar Erik med sig till klubbkompisar och träningskompisar av sina kunskaper och erfarenheter så som trim, material, träningsövningar, seglingsteknik och tävlingsförberedelser.

Han är en god förebild hos andra seglare vad det gäller seriositet, träningskvalitet och träningsvolym. Han har under sina tre säsonger i ILCA klassen utvecklats till en av världens bästa ILCA 6 seglare och en av Sveriges bästa ILCA 7 seglare. Han har gjort stora framsteg i sin träningsgrupp på seglargymnasiet. 

Bland Eriks långa meritlista hittar vi bland annat SM guld ILCA 7, silver U19 EM ILCA 7, brons ungdoms EM ILCA 6 och 4e plats ungdoms VM ILCA 6.