Instruktörslägret 2023

Måndagen den tredje juli, dagen efter starten av Gotland runt, väntade ett gäng förväntansfulla instruktörer på att 68 aspiranter skulle anlända till Lökholmen. Väderprognosen för de kommande dagarna såg tvivelaktiga ut men vi var alla enade om att årets upplaga av instruktörslägret skulle bli den bästa någonsin.

Efter ett traditionsenligt skott och flagg med lägercheferna Amanda Engstrand och Martin Siberg var lägret igång. Trots en del inblåsta seglingspass har alla aspiranter fått en heltäckande utbildning i hur man är en bra instruktör. Aspiranterna har snurrat runt bland sex olika kunskapsområden där de har fått pröva på allt från manövrering till kappsegling. De har fått segla alla öns båtar vilket är c55or, RSquestar, IFar, Lasrar och dessutom har alla övat motorbåtskörning. På land har de fått nya kunskaper om matlagning, allt från bönchili till traditionsenliga curry baguetter har kokats fram och i kapellet har mekarna delat med sig av sina bästa mektips.

Utöver det har aspiranterna turats om att själva styra upp kvällsaktiviteter där dem har spexat, skrattat, skådespelat och problemlöst. Första kvällsaktiviteten blev det en efterlängtad “capture the flag”. Det har även uppfunnits en del nya kvällsaktiviteter bland annat en skattjakt där aspiranterna skulle klara gåtor för att få olika bokstäver som i slutändan bildade ett ord, en kvällsaktivitet vi instruktörer absolut kommer att initiera igen.

Slutligen vill vi tacka alla aspiranter som gjorde årets instruktörsläger fantastiskt. Vi är enade om att vi aldrig tidigare upplevt ett sådant roligt, glatt och snällt gäng. Vi känner oss säkra på att vi kommer att få ett underbart gäng med nya kollegor. 

/Agnes Carlson