Josefin kvar på pallplats – trots en 20:e plats

Josefin Olsson ligger kvar på silverplats även efter söndagens segling på ILCA-VM i Mar del Plata i Argentina. Det blev bara ett race innan vinden dog – och trots att Josefin kom in på en 20:e plats i det racet var hon inte helt missnöjd.

– Jag gjorde en väldigt bra start idag, vilket är fokus för regattan. Men jag seglade inte helt rätt på kryssarna utan hamnade lite ur fas med vindskiften, säger Josefin.

Efter fyra race med placeringarna 5-3-2-2 blev det alltså en 20:e plats för den svenska silvermedaljören från OS i Tokyo. Trots det tog hon in en poäng på den danska OS-mästarinnan Anne-Marie Rindom som fortfarande leder – och nu skiljer bara en poäng dem emellan. Anledningen var att Anne-Marie hade en ännu tuffare dag än Josefin och seglade in på en 28:e plats. Och eftersom en segling får räknas bort i sammandraget så behöver ingen av de två räkna dagens race.

Sju race av totalt tolv återstår och nu börjar guldfinalen där de 50 bästa seglar mot varandra i samma race.

– Ny dag imorgon i guldfinal och jag har ett bra utgångsläge. Det är i guldfinalen som mycket brukar hända, så det är bara att gå in med samma fokus och fortsätta med min rutin kring starterna som jag har fått att fungera, säger Josefin.

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)