The Atlantic Round och 5-klubbsregattan är igång i Helsingfors

The Atlantic Round (TAR) och 5-klubbsregattan avgörs just nu på Blekholmen i Helsingfors i NJK:s regi. Regattan genomförs i J80 och KSSS har två starka lag till regattorna men framförallt goda representanter för klubben.

NAS bildades 1945 på ett initiativ av ett fåtal KSSS medlemmar som såg intresse av att samla svenska och amerikanska seglare för att stärka banden mellan klubbarna och särskilt kring kappsegling, eskadersegling och även båtbyggarkonsten. Över åren har även KDY, KNS, NJK och GKSS anslutit. Samarbetet mellan de nordiska kubbarna och NAS har varit ytterst gynnsamt på flera nivåer och det finns ett flertal positiva utbyten mellan klubbarna. Dels stöttat NAS ett utbytesprogram för juniorerna från de olika klubbarna varje år. Därtill ordnar NAS en årlig julmiddag i december i New York och planerar nu en eskadersegling i New England nästa sommar, där alla de nordiska klubbarnas medlemmar är välkomna.

Ur detta sammanhang har även två kappseglingar skapats, med lite olika ursprung, men i sin nuvarande form så är det 5-klubbsregattan för ungdomar och TAR för de mer seniora seglarna. Kappseglingarna roterar mellan klubbarna varje år, dock med undantaget att var tredje år skall den förläggas på USA:s östkust. Till TAR är det förväntat att delar av klubbarnas styrelser och andra kommittéledamöter deltar, för att utbyta erfarenheter och kunskap emellan klubbarna.

De som representerar KSSS på 5-klubbsregattan är: 
Herta Liljegren
Maxine Hjort
Tom Sigfrid
Alexander Melin
Coach Hugo Liljegren 

Teamleader Sofia Liljegren

The Altlantic Round: 
Partik Salén 
Malin Dunér
Iohn Ryott
Philip Schröderheim