Tuff dag på VM för Josefin Olsson

Josefin Olsson hade en tuff dag på jobbet på måndagen på ILCA-VM i Argentina. Josefin fick kämpa mot snurriga vindar och seglade in på 42:a respektive 17:e plats i dagens två race. Hon faller därmed från andra till nionde plats i totalen.

I det första racet ”slogs” en sjöbris mot gradientvinden och det blev lite snurriga vindar. Josefin hamnade i störd vind efter start och hade svårt att komma loss i fältet och det blev aldrig bra.

Till andra racet hade vinden fyllt på starkt från syd. Tyvärr var startlinjen så skev att det inte gick att komma över linjen på styrbordshals vid läflaggan och Josefin gjorde en misslyckad start för babordshals. Josefin hamnade återigen i störd vind när hon som många andra försökte starta för babord. Hon var långt ned i fältet men räddade upp dagen något när hon seglade om 13 båtar på första länsen.

Totalt har man nu seglat sju race. Planen är att segla totalt tolv – men det kan bli färre. VM avslutas på onsdag med ett medaljrace där de tio bästa får starta. Det är många poäng kvar att segla om och trots Josefins tuffa måndag så är hon bara elva poäng från en pallplats.

Läs mer här: 2024 ILCA 6 Women ARG – ILCA Worlds website (ilca-worlds.org)