Jobba som hamnvakt

Är du intresserad av att jobba som Hamnvakt så tar vi gärna emot din ansökan!

Skicka in ditt CV och ett personligt brev till [email protected] med ämnet "Hamnvakt 2019".

Just nu söker vi personer till följande positioner:
Hamnvakt Lökholmen
Meck/Vaktmästare Lökholmen
Hamnvakt Sandhamn

Ansökan är nu stängd för den här omgången.

Allmän info gällande jobbet som hamnvakt: 

För att jobba som hamnvakt på Lökholmen har vi ett krav:

  • Avklarad gymnasieutbildning

Inget krav på nautisk kompetens men det är meriterande. I övrigt vill vi att du har ett stort intresse för båtliv, god serviceanda och goda sociala egenskaper.

Exempel på arbetsuppgifter för Lökholmen:

- Ta betalt av gästande båtar. 
- Bemanna hamnkontoret (hamnavgifter och enklare försäljning så som glass)
- Se till att anläggningens faciliteter så som hamnkontor, bastu, duschar och toaletter hålls rena och presentabla. 
- Övrigt underhåll av anläggningen (t.ex. enklare snickeriarbeten). 
- Administrering av bokningar för vandrarhemmet på Lökholmen sköts.

För att jobba som hamnvakt i Sandhamn har vi två krav:

  • Avklarad gymnasieutbildning
  • Fartygsbefälsexamen Klass VIII (samt giltigt läkarintyg för sjöfarare)*

I övrigt vill vi att du har ett stort intresse för båtliv, god serviceanda och goda sociala egenskaper.

Exempel på arbetsuppgifter för Sandhamn:

- Bemanna gästhamnens bryggor för att smidigt och effektiv kunna välkomna och ta emot gästande båtar.
- Köra passbåten som går mellan Sandhamn, Lökholmen och Telegrafholmen
- Incheckning och utcheckning av båtar på hamnkontoret.
- Se till att anläggningens faciliteter så som hamnkontor, duschar och toaletter hålls rena och presentabla.
- Övrigt underhåll av anläggningen (t.ex. enklare snickeriarbeten).

*Endast krav fr.o.m eventuell anställning och framåt. Om du går kursen eller funderar på att ta Fartygsbefälsexamen Klass VIII är du även välkommen att söka tjänsten.

Boende ingår i alla tjänster. 

 

 

JOBBET SOM HAMNVAKT

Alva, Erik och Elisabeth jobbar under sommaren som hamnvakter i Sandhamns gästhamnar och nedan svarar de på tre frågor gällande jobbet som hamnvakt. 


Vad fick dig att söka till jobbet som hamnvakt?

- Alva: Det som fick mig att söka till Lökholmen var tanken på att få kombinera så mycket roligt i ett och samma jobb. Möjligheten att få jobba med sitt skärgårdsintresse i en underbar miljö tillsammans med flera andra härliga kollegor. Att få jobba på en arbetsplats där man är utomhus till största del och får vara aktiv lockade mig. Att få ha skärgården som arbetsplats på sommaren är inte helt fel.

- Erik: Hela mitt liv har jag varit ute i skärgården, så min dröm är att få jobba med båtar och få jobba i skärgården. När jag fick höra om jobbet på Sandhamn lät det lite för bra för att vara sant. Jobbet i sig lät sjukt kul och faktumet att man fick bo på ön med alla kollegor under sommaren lät också grymt. 

- Elisabeth: Det som lockade allra mest var att få spendera hela sommaren utomhus i en härlig skärgårdsmiljö. Att jag alltid har haft ett stort båtintresse bidrog såklart också till att jag sökte.

 

Vad fick dig att söka till jobbet som hamnvakt?

- Alva: Det som är viktigt att tänka på i jobbet som hamnvakt är ett intresse för skärdgård och någon som gillar att jobba i grupp och bemöta kunder. Ett glatt humör är också väldigt viktigt, både i och med bemötandet av kunder där du är den första gästen möter. Det är också viktigt med en härlig inställning till dina kollegor som man jobbar så tätt med hela sommaren. Det är också viktigt att du vågar till ansvar och känner dig bekväm i stressiga situationer. 

- Erik: Det absolut viktigaste med detta jobb är att alltid bemöta gästerna i hamnen med ett stort leende och glatt humör. Vi strävar alltid efter att ge den absolut bästa servicen vi kan. Det är även viktigt att alltid ha viljan att göra det lilla extra för gästen. En sista sak som kan vara värt att tänka på är att kunna hålla lugnet, ibland blir det stressigt under arbetsdagen och idessa fall är det viktigt att vara lugn och sansad för att inte göra något fel.

- Elisabeth: Absolut viktigast är att alltid försöka hålla humöret uppe så mycket man kan, och samarbeta med sina kollegor för att kunna ge hamngästerna bästa möjliga vistelse.

 

Vad är det bästa med att jobba som hamnvakt?

- Alva: Det absolut bästa med jobbet är möjligheten att få vara ute och jobba en hel sommar och lära känna alla kollegorna. Samhörigheten med kollegorna under arbetstid och utanför gör jobbet till det bästa.

- Erik: Efter min första sommar på Sandhamn kunde jag inte varit lyckligare, det var definitivt den bästa sommaren jag haft. Förutom faktumet att jag fick jobba i en drömmiljö så fick jag vänskaper för livet. Umgänget på Sandhamn är så sjukt kul och härligt! Alla vi kollegor blir som en enda stor familj.

- Elisabeth: Att man knappt märker av att man faktiskt jobbar eftersom man har så otroligt kul. Även att man träffar så otroligt fina och härliga människor.