Andelssegling

Idén är enkel: Utveckla din kölbåtssegling utan att äga en egen båt. Köp ett abonnemang och segla i våra J/70, som alltid är redo när du kommer till träningen. Inget meck, bara segling! Lite som att ha ett gymkort för segling. Många av våra seglare använder också seglingen som friskvård och får bidrag från sin arbetsgivare. Alla i Teamet måste vara medlemmar i KSSS och ni behöver också lägga en deposition som ni får tillbaka efter säsongen är slut efter att eventuella skador som inte täcks av försäkringen reglerats.

Träningsgrupper

Efter förra årets succé fortsätter KSSS med kappseglingsträningen i klubbens J/70 tävlingsbåtar. Båtflottan har under förra säsongen växt från 4 till 6 båtar för att ge fler seglare chansen att vara med. Vi arrangerar organiserad träning i tre grupper beroende på erfarenhetsnivå och ambition för dig med tidigare seglingserfarenhet. 

Kappseglingsgrupp

I kappseglingsgruppen är tempot lite högre och vi tränar tillsammans med klubbens privatägda J/70, det är träning på torsdagar och enkla klubbkappseglingar på söndagar - Sunday Open.

Sprintgrupp

Vi fortsätter med förra årets satsning på Sprint. Träning på tisdagskvällar i Saltsjöbaden. Vi siktar på att få 6 team som tillsammans tränar Sprint i klubbens J/70 båtar som har som målsättning att delta på lokala och nationella tävlingar.

Träningsschema

Varje team erbjuds organiserad träning en gång i veckan med uppehåll under sommarsemestern. Beroende på teamets tidigare seglingserfarenhet delas teamen upp och fördelas på de planerade träningsdagarna. Allt för att träningsgrupperna ska bli så jämna som möjligt.

Säsongstart sker i slutet av april 2023 med sommaruppehåll från mitten av juni till augusti. Höstterminen påbörjas i slutet av augusti och fortgår till slutet av september. 

Tisdagar Sprintgruppen

På tisdagar satsar vi vidare med Sprintsegling! 6 team tränar tillsammans med en tränare. Träningen leds av en tränare med följebåt. Träningen börjar kl 18.00 på vattnet och pågår i ca 3h (beroende på dagsljuset).13 st organiserade träningstillfällen planeras till 2023 för sprintabonnemanget.

Onsdagar Träningsgruppen   Träningstillfället för de mindre erfarna teamen, 6 team seglar under onsdagsträningen och träningen leds av en tränare med följebåt. Varje träningstillfälle inleds med en samling och genomgång av dagens fokusområde. Träningen startar kl 18.00 på bryggan och pågår i upp till 3h (beroende på dagsljuset). 13 organiserade träningstillfällen planeras till 2023 för de för träningsabonnemanget. 
Torsdagar Kappseglingsgruppen Träningstillfället för de mer erfarna teamen! 6 team tillsammans med de privatägda J/70 båtarna seglar under torsdagsträningen. Träningen leds av en tränare i följebåt. Träningen börjar kl 18.00 på vattnet och pågår i ca 3h (beroende på dagsljuset). 13 organiserade träningstillfällen planeras till 2023 för de för tävlingsabonnemanget. 
Andelssprint Nytt för i år är att vi den 3 juni och 16 september arrangerar vi en enklare andelssprint där alla andelsseglare är välkomna att delta och mäta sina krafter mot de andra besättningarna. 
Söndagar "Sunday Open" På 4 st söndagseftermiddagar arrangerar vi en enklare träningskappsegling med första start kl 15:00. Både andelsseglare och de privatägda J/70 båtarna är välkomna. Andelsseglarna får hyra båten. 

 

Efter seglingsäsongen planeras teorikvällar och sociala aktiviteter för alla team. 

Priser

Seglingsabonnemang 28 500 kr / team / år
Deposition (självrisk) 9200 kr (återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett)
Inkluderar Upp till 14 träningstillfällen per team och möjlighet att låna båt för egen träning på kvällar/helger. Upp till 6 personer kan ingå i ett team, en J/70 seglas på 4-5 personer. Alla teammedlemmar ska vara medlemmar i KSSS.

 

Sunday Open 500 kr / team / gång*
Information

4 st Sunday Open, träningskappsegling tillsammans med våra privata J/70 seglare.

  

Medlemskrav i KSSS på alla teammedlemmarna i KSSS J/70 Clinic. Mer information om KSSS medlemsskap, klick här

 

Intresseanmälan

För dig som är intresserad av KSSS Andelssegling, anmäl ditt intresse i nedan formulär så tar vi kontakt med dig för mer information.

 

Kontaktperson

Hans Broman
[email protected]
072-535 95 82

 

Intresseanmälan KSSS J/70 Clinc 2021