KSSS J/70 Clinic

Efter förra årets succe fortsätter KSSS säsongen 2021 med KSSS J/70 Clinic. Ett medlemskap i KSSS J/70 Clinic innebär att du får tillgång till klubbens J/70 båtar och där KSSS tar hand om allt rörande service, vinterförvaring och finmeck. Helt enkelt mer segling - mindre ägande!

KSSS J70 

Med fyra stycken klubbägda J/70 tävlingsbåtar arrangerar KSSS  organiserad träning för dig som har tidigare seglingserfarenhet. Målsättningen är att utveckla seglare utifrån lagets ambitionsnivå och tidigare erfarenheter.

KSSS erbjuder organiserad träning till dig som är privatperson som antigen samlar ihop ditt egna team eller ansluter till ett redan befintligt team. Ett team består av 4-6 personer (J/70 seglas på 4-5 personer). Träningen utgår från KSSS anläggning i Saltsjöbaden. 

J/70 båten är en av världens snabbast växande entypsklasser med över 1 300 båtar sålda sedan 2013 varav ca 35 st i Sverige. Över 100 båtar deltog på VM på England 2019. Båten är sportig och det behövs en aktiv besättning som oftast består av 4 personer.

 

Upplägg - två abonnemang

Beroende på teamets tidigare erfarenheter och ambitionsnivå erbjuds två olika abonnemang:

Träningsabonnemanget - Främst för team med mindre tidigare seglingserfarenhet och som främst önskar att träna lokalt i Saltsjöbaden och medverka på lokala tävlingar och träningsaktiviteter. Möjligheten finns att hyra båtarna till nationella och internationella tävlingar i mån av plats.

Tävlingsabonnemanget - Främst för de team med mycket tidigare seglingserfarenhet och har en hög ambitionsnivå att tävla nationellt och internationellt. Tävlingsabonnemanget har förtur att hyra båtarna till nationella (SM eller liknande) och internationella tävlingar (EM, VM) samt förtur till att medverka på träningstävlingarna "Sunday Open". 

 

Oavsett abonnemang erbjuds varje team får en organiserad träningsdag i veckan, då tilldelas en av de fyra båtarna som teamet behåller under hela säsongen. Utöver den organiserade träningstillfället kan teamet låna båten för egenträning. Varje team har även möjlighet att hyra båtarna till tävlingar, nationellt som internationellt till kraftigt rabatterade priser till medlemmarna i KSSS J/70 Clinic. 

Teamet betalar en träningsavgift som gäller för hela året samt en depositionsavgift (självrisk) som betalas tillbaka i slutet av året om inga skador orsakats av teamet. 

 

Träningsschema

Varje team erbjuds organiserad träning en gång i veckan med upphåll under sommarsemestern. Beroende på teamets tidigare seglingserfarenhet delas teamen upp och fördelas på de planerade träningsdagarna. 

Säsongstart sker i slutet av april 2021 med sommaruppehåll från mitten av juni till augusti. Höstterminen påbörjas i slutet av augusti och fortgår till slutet av september. 

Tisdagar (träningsabonnemanget) Träningstillfället för de mindre erfarna teamen, 4 team seglar under tisdagsträningen och träningen leds av en tränare med ribbåt. Varje träningstillfälle inleds med en samling och genomgång av dagens fokusområde. Träningen startar kl 18.00 på bryggan och pågår i upp till 3h (beroende på dagsljuset). 16 organiserade träningstillfällen planeras till 2021 för de för träningsabonnemanget. 
Torsdagar (tävlingsabonnemanget) Träningstillfället för de mer erfarna teaen, 4 team tillsammans med de privatägda J/70 båtarna seglar under torsdagsträningen. Träningen leds av en tränare med ribbåt. Träningen börjar kl 18.00 på vattnet och pågår i ca 3h (beroende på dagsljuset). 9 organiserade träningstillfällen planeras till 2021 för de för tävlingsabonnemanget. 
Söndagar "Sunday Open" Under ett antal söndagar arrangeras en träningstävling "Sunday Open" för de privatägda J/70 seglarna, KSSS J/70 Clinic teamen har möjlighet att delta efter intresseanmälan. Teamen i tävlingsabonnemanget har förtur. 

 

Efter seglingsäsongen planeras teorikvällar och sociala aktiviteter för alla team. 

 

Priser

Träningsabonnemanget 26 500 kr / team / år
Deposition (självrisk) 9200 kr (återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett)
Inkluderar Upp till 16 träningstillfällen per team och möjlighet att låna båt för egen träning på kvällar/helger. Upp till 6 personer kan ingå i ett team, J/70 seglas på 4-5 personer.

 

Tävlingsabonnemanget 32 500 kr / team / år *
Deposition (självrisk) 9200 kr (återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett)
Inkluderar Upp till 9 träningstillfällen per team samt 4 Sunday Open och möjlighet att låna båt för egen träning på kvällar/helger. Upp till 6 personer kan ingå i ett team, J/70 seglas på 4-5 personer.

 

Medlemskrav i KSSS på alla teammedlemmarna i KSSS J/70 Clinic. Mer information om KSSS medlemsskap, klick här

 

Intresseanmälan

För dig som är intresserad att bli en del av KSSS J/70 Clinic, anmäl ditt intresse i nedan formulär så tar vi kontakt med dig för mer information.

 

Kontaktperson

Anders Bengtsson
[email protected]

 

Intresseanmälan KSSS J/70 Clinc 2021