KSSS J/70 Clinic

Efter förra årets succe fortsätter KSSS 2020 med KSSS J/70 Clinic (fd Andelssegling). Med fyra stycken klubbägda J/70 tävlingsbåtar arrangerar KSSS organiserad träning för dig som har tidigare seglingserfarenhet. Ett medlemskap i KSSS J/70 Clinic innebär i kort att du seglar och KSSS tar hand om allt rörande service, vinterförvaring och finmeck. Mer segling - mindre ägande!

KSSS J70 

Med fyra stycken klubbägda J/70 tävlingsbåtar arrangerar KSSS  organiserad träning för dig som har tidigare seglingserfarenhet.

KSSS erbjuder KSSS organiserad träning där du som privatperson tillsammans med ett ihopsatt lag kan både träna och tävla med klubbens J70. I Saltsjöbaden finns redan ett 15-tal privatägda J/70 båtar varför träning och tävling med KSSS J/70 Clinic kommer samplaneras.

 

J/70 båten är en av världens snabbast växande entypsklasser med över 1 300 båtar sålda sedan 2013 varav ca 35 st i Sverige. Över 100 båtar deltog på VM på England 2019. Båten är sportig och det behövs en aktiv besättning som oftast består av 4 personer.

 

Upplägg

KSSS J/70 Clinic är för de som har eller planerar att sätta ihop ett team och vill ha möjlighet träna och kappsegla utan att äga båt.

Temen tränar tillsammans med de privata J/70-besättningarna på torsdagar eller tisdagar, under året arrangeras organiserad träning under cirka 14 veckor.  

Om ert lag inte tycker det räcker med de ordinarie träningstillfällerna finns det möjlighet att låna båtarna för egen träning. KSSS J/70 båtar kommer också finnas tillgängliga för uthyrning till tävlingar under säsongen till kraftigt rabatterade priser för de som har medlemskap i KSSS J/70 Clinic. 

 

Träningsprogram 

Beroende på nivå och antalet team till 2020 kommer KSSS att hålla i en till två träningstillfällen under vardagkvällarna samt ett antal tävlingar under söndagarna.

Säsongstart sker i slutet av april 2020 med sommaruppehåll från mitten av juni till augusti och höstterminen börjar i slutet av augusti och avslutas under september månad. 

Torsdagar: Träningstillfälle tillsammans med övriga privatägda J/70
Tisdagar: Eventuell utökad träningsdag beroende på antal team
Söndagar:    "Sunday Open" enklare tävling under söndagar

 Efter seglingsäsongen planeras teorikvällar och sociala aktiviteter för alla team. 

 

Priser

KSSS J/70 Clinic 25 500 kr / team / år *
Deposition (självrisk) 9200 kr (återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett)
Inkluderar Cirka 14 träningstillfällen per team och möjlighet att låna båt för egen träning på kvällar/helger. Upp till 6 personer kan ingå i ett team, J/70 seglas på 4-5 personer.

  * Medlemskrav i KSSS på alla som köper medlemskap i KSSS J/70 Clinic. Mer information om KSSS medlemsskap, klick här

 

Intresseanmälan

För dig som är intresserad att bli en del av KSSS J/70 Clinic, anmäl ditt intresse i nedan formulär så tar vi kontakt med dig för mer information.

 

Intresseanmälan KSSS J/70 Clinc 2020