Kappseglingsfunktionär

Inom KSSS verkar många frivilliga krafter både i land och på vattnet!

Alla regattor genomförs av funktionärer som tycker att det är roligt att vara ute på sjön, titta på tävlingar och som har kul tillsammans. Att bli funktionär inom KSSS är enkelt, man kan börja med att följa med några erfarna personer, tycker man att det verkar roligt och intressant finns goda möjligheter att utbilda sig och utvecklas. Information om KSSS funktionärsutbildningar och hur du anmäler dig som funktionär hittar du i menyn till vänster.

Har du frågor är du alltid välkommen att höra av dig till [email protected]

Praktisk information

Efter att du anmält ditt intresse av att ställa upp som funktionär på en av KSSS regattor får du information via mejl från projektledaren eller tävlingsledaren. Får du förhinder och inte längre kan ställa upp är det mycket viktigt att du meddelar detta så fort som möjligt till [email protected]

Inför regattan är det bra om du läser inbjudan/Notice of Race så att du vet vad som gäller för seglarna. Det är även bra om du i förväg läser seglingsföreskrifter och säkerhetsplan m.m. som skickas till dig via mejl. För regattorna i Saltsjöbaden finns en särskild handbok, den skickas också ut via mejl och finns publicerad här på hemsidan.

Inför varje tävlingsdag träffas funktionärerna på en morgonsamling för att gå igenom dagen (väder, arbetsuppgifter m.m.). Efter mötet hjälps alla åt att plocka iordning det material som behövs och kontrollera att allt fungerar. Skulle något gå sönder eller tappas bort under dagen, meddela detta till tävlings- eller seglingsledaren så att det kan ersättas.

Väl ute på vattnet ska alla funktionärer bära flytväst och vara uppmärksamma på om någon båt hamnar i nöd, såväl tävlingsbåt som funktionärsbåt. Se till att åtminstone en funktionärsbåt är kvar ute på vattnet tills sista tävlingsbåt är inne i hamn.

För att säkerställa kvaliteten på KSSS regattor är det bra att gå de utbildningar som KSSS erbjuder, t.ex. motorbåtsutbildningen och första hjälpen. Information om aktuella utbildningar hittar du i menyn till vänster.

Som funktionär på KSSS i Saltsjöbaden får du frukost vid morgonsamlingen och matpaket att ta med ut på vattnet. Vid de regattor då det är regattamiddag är alla deltagande funktionärer välkomna till denna.

För mer information är du välkommen att kontakta [email protected]