Saltsjöbaden

Vid porten till skärgården, i det natursköna Saltsjöbaden ligger KSSS område med klubbhus och Marina. Nära Stockholms city, men ändå med tillgång till öppna fjärdar och fina seglingsvatten.

Klubbhus & Marina

Klubbhuset i Saltsjöbaden vid Baggensfjärden är centrum för KSSS aktiviteter. Här har KSSS sitt kansli, klubblokaler och regattahamn. Året runt bedrivs en intensiv tränings och lägerverksamhet. De flesta av KSSS bankappseglingar äger rum på Baggensfjärden med regattaexpedition i klubbhuset.

I direkt anslutning ligger KSSS Marina med Gästhamn och med hamnplatser för säsongsuthyrning till KSSS medlemmar. Här finns också Saltsjöbadens Fridluftsbad och restaurang Holmen Kök och Bar. Anrika Grand Hôtel Saltsjöbaden ligger längst in i Hotellviken. 

Ca 2 km från KSSS finns Saltsjöbadens Centrum som erbjuder post, banker och butiker. Med Saltsjöbanan kommer du in till Stockholm City på ca 30 minuter.

KSSS hamn: 5916,6 N 1818,9 E 6145 NW
Hamndjup: 2-12 m

För att komma till KSSS Marina i Saltsjöbaden seglar du genom Baggensstäket, om du kommer från Stockholm och genom Fällström, om du kommer uttifrån från skärgården

KSSS Marina i Hotellviken består av ca 400 fasta båtplatser för säsongsuthyrning till KSSS medlemmar och 35 gästplatser. Gästplatserna ligger på Restaurangholmen där vi har vårat hamnkontor. Gästplatserna är markerade med grön skylt eller boj och förtöjning sker vid Y-bom eller i boj. Våra hamnvärdar tar emot dig och hjälper till med förtöjningen. I gästhamnen finns även duschar och tvättstuga, samt vår trevliga grillstuga.

För att få en överblick över KSSS bryggplatser, kan du se dem på kartan nedan:  
Karta med bryggmarkeringar

Parkering av bilar sker bäst på parkeringen vid Saltsjöbanans station.

I regattahamnen finns en lyftkran avsedd för centrumlyft av båtar med en max båtvikt av 3000 kg. Tillgång till kranen får alla medlemmar som genomgått en krankurs och har båtplats i Marinan. Kostnad enligt nedan.

Har du båtplats i Marinan och vill du gå krankurs? Kontakta då: [email protected] för bokning av kurstillfälle.

Viktig information om våra regler i Marinan, hittar du här:

Ordningsregler i KSSS Marina Saltsjöbaden

Båtplatsavtal

Förtöjning i KSSS hamn i Saltsjöbaden

För att spara såväl den egna båten, grannens båt och sällskapets bryggor är det viktigt att båten förtöjs på rätt sätt.

För att minska belastningen på bryggor och y-bommar skall alltid ryckdämpande fjädrar användas. Förtöjningsgodset skall också vara av lämplig kvalitet och dimension.

Båten skall alltid vara utrustad med fendrar då den ligger i hamn.

Tänk på att fästa fall och skot så de inte slår mot masten och orsakar oljud.

För att båten skall ligga rätt på sin plats, är det ofta lämpligt att lägga bryggförtöjningarna i kors.

Under sommarsäsongen (1/6-30/8) finns våra hamnvärdar på plats i Hamnkontoret mellan kl. 08:00-22:00 varje dag.

För förfrågningar och bokningar av plats i Gästhamnen, kontakta hamnvärdarna på telefon: 070-678 41 86 eller via e-post: [email protected]

Vid andra tider på året kontakta KSSS kansli på tel. 08-556 166 80 eller besök klubbhuset på Hotellvägen 9.

Avgifter för gästande båtar i Marinan

Gästhamnsavgifter

KSSS medlem som har båt inregistrerad i sällskapet erhåller 5 st frinätter i respektive hamn (Saltsjöbaden, Sandhamn och Lökholmen/Telegrafholmen) Dessa nätter finns registrerade på dockspotkontot som är kopplat till den mailadress som finns registrerad hos KSSS. Är du osäker på vilken mailadress du har kopplad till ditt konto så kontakta kansliet alternativt någon i hamnpersonalen. För mer information följ länken HÄR 

Medlemmar i de kungliga klubbarna GKSS, KDY (Danmark), KNS (Norge) och NJK (Finland) erhåller 50% rabatt på gästhamnsavgiften vid uppvisande av medlemskort, de två första dygnen, därefter ordinarie pris.

Övriga kostnader betalas i hamnkontoret eller i kansliet, vi är kontantfria.

Rampavgift: Medlem 0 kr - icke medlem 300 kr.
Kranavgift: Express/J/70 - ingår för medlemmar; för övriga: 1000 kr/lyft.

Deltagare i regattor får tillgång till kranen kostnadsfritt efter överenskommelse.

För mer info om fasta båtplatser och hamnadministration, kontakta KSSS kansli på tel.nr 08-556 166 80 eller via e-post till [email protected]

Hamnkapten Ossian Ljungqvist nås på tel.nr 08-556 166 89 eller e-post: [email protected]

Hamnkontoret nås på tel.nr 070-678 41 86 eller e-post: [email protected]