Allsvenskan Segling 2021

Ända sedan Allsvenskan startade 2015 har KSSS varit med och resultatet har varit väldigt bra alla säsongerna, vinst första året, tvåa 2016 och vinst de senaste åren. KSSS har som mål att vara med i absoluta toppen av Allsvenskan, vilket ger oss möjlighet att delta i Sailing Champions League.

Snabbfakta Allsvenskan Segling 2020

18 klubblag
Sprintsegling med 6 st båtar i varje race
Korta kappseglingar som är 10 – 15 minuter långa
Upp till 15 flighter = 45 race
Fyra deltävlingar 2021
  • 21-23 maj Deltävling 1, Skanör
  • 18-20 juni Deltävling 2, Långedrag
  • 20-22 augusti Deltävling 3, Örnsköldsvik
  • 10-12 september Deltävling 4, Västerås

Länk till Allsvenskan

Planering för säsongen pågår och uttagning till 2021 års lag är igång. Anders Bengtsson, Träningsansvarig på KSSS är lagledare och de ansvarar för uttagningen tillsammans med KSSS Träningskommité. Målet att vara med i toppen av Allsvenskan. Samtidigt är ambitionen att fler yngre seglare skall få möjlighet att ingå i laget och att truppen består av totalt ca 16 personer, dvs att olika besättningar i varje deltävling. Eftersom vi har ett stort underlag av seglare vill vi ha en bredd vad gäller ålder, erfarenhet, kölbåtsseglare och jolleseglare. Vi har en tanke om att ha med några äldre erfarna seglare som skall kunna dela med sig av sina erfarenheter till yngre talangfulla och ambitiösa seglare som i sin tur kan bidra med tempo, energi och sina erfarenheter.


Uttagning av KSSS Allsvenskan görs enligt följande:

• Ansvariga skeppare för var och en de fyra deltävlingarna tas ut, med målsättning att de skall kunna vara med i toppen, dvs placering topp 5.
• Skepparna tar ut sina besättningar i samråd med lagledarna. Besättningen skall bestå av totalt 4 personer och besättningen som seglar båten skall vara fördelad på två tjejer och två killar, och om man vill ytterligare en reserv.
• 2 personer i besättningen skall vara är under 25 år eller yngre. Dessa ”regler” är lite ambitiösare än SSF-regler, men är till för att få fler yngre seglare in i Allsvenskan.
• Besättningen på varje deltävling ska bestå av minst två person av varje kön.
• Ambitionen är att ingen seglar mer än en deltävling, men det kan givetvis göras om det behövs för att lyckas pussla ihop hela säsongen.
• Skepparen bör i någon form delta i KSSS Andelssegling i J/70.

Är du intresserad av att vara skeppare eller att ingå i en besättning anmäler du dig till [email protected] senast 3 mars. Ange vilken eller vilka av de fyra deltävlingarna som du är intresserad av. Skriv även ett par rader om dina kappseglingsmeriter och vilka besättningspositioner som du föredrar. Ange även kontaktuppgifter i form av telefon och e-post.
Ansvaret för KSSS lag i Allsvenskan ligger hos Bankappseglingskommittén. Frågor? Kontakta gärna [email protected]