Instruktör

Varje år jobbar ett hundratal ungdomar på KSSS seglarläger, seglarskolor och konfirmationsläger som instruktörer, meckar eller i köket. Att vara KSSS instruktör innebär mycket arbete men man får stora erfarenheter och möjligheter till utveckling, och framför allt många skratt och goda vänner.

Denna sida är för de som varit praktikanter tidigare år eller är minst 18 år.

KSSS Ledarskapsprogram för lägerchefer

KSSS bedriver lägerverksamhet på tre öar och två träningsanläggningar. Totalt utbildas nästa 800 barn av 180 instruktörer på en sommar. Vår ambition är hög! Vi vill arrangera de bästa lägren vi förmår, läger som håller högsta klass vad gäller säkerhet, trygghet, kunskap och glädje.För att kunna uppnå våra mål behöver vi de bästa lägercheferna. Som lägerchef ute på våra öar ansvarar du för upp till 75 elever och 30 instruktörer under mellan fem dagar och upp till tre veckor. Det är ditt ansvar att, med stöd från KSSS kansli och Juniorkommitté, se till att alla är säkra, trygga, tillskansar sig kunskaper utifrån sina förutsättningar och skapar fantastiska sommarminnen. Ett ansvarsfullt, krävande och väldigt roligt uppdrag.


Instruktörsjacka

Det finns möjlighet för er som blivit antagna som instruktörer eller praktikanter att beställa en hoddie. För tillfället har den ersatt jackan. Återkommer med ny info till våren 2020