KSSS satsar på formatet Sprintsegling.

Sprintsegling är korta direktdömda kappseglingar på ca 15 minuter i tillhandahållna båtar som roteras mellan de deltagande besättningarna. Banan är en kryss/länsbana med gater både vid kryss och länsrundning. Formatet har växt fram under Seglingens Mästare, Allsvenskan Segling och andra nationella klubbserier i bland annat Tyskland och Danmark.

Det första Svenska Mästerskapet i Sprintsegling arrangerades 2021 av KSSS i Saltsjöbaden där 18 team från sju klubbar gjorde upp om titeln att bli svensk mästare i sprintsegling. Hela 33 st seglingar genomfördes på två dagar.

2024 är det Svenska Mästerskapet tillbaka hos oss och kommer att seglas 21-22 september. Under säsongen kommer det finnas 4 st SM kvaltävlingar runt om i Sverige. Mer information om kvalen hittar du på https://www.facebook.com/sprintsegling.

Även för tjejbesättningar växer intresset och 2024 kommer det att seglas 2 st Women on Water. En hos KSSS 1-2 juni och en i Marstrand under hösten.

  

Träning

Hur går man vill vara med och träna sprint på KSSS?

Man kan som team köpa en träningsandel som ger en plats på sprintträningen samt möjlighet till egenträning när båtarna är lediga. Träningen är på tisdagskvällar och leds av en erfaren seglare/tränare för att snabbt lyfta teamens nivå. Här anmäler du ditt team:

www.ksss.se/j70clinic


Ambitionen är att våra team ska delta på klubbens sprintkappseglingar men även också åka iväg och tävla på andra sprinttävlingar runt om i Sverige och utomlands.

 

Kappsegling

Fler och fler klubbar är intresserade av sprintformatet och 2024 arrangerar KSSS ett SM kval, en Sprint SM Dam, Sprint SM och ett klubbmästerskap.

Man anmäler sig till dessa på: www.ksss.se/kappsegling

  

Sprint SM

Sprint SM seglas 2024 på hemmaplan och 18 av Sveriges vassaste sprintbesättningar gör upp om SM tecknet den 21-22 september i Saltsjöbaden

Under året kommer det att finnas följande möjlighet att kunna kvala in till Sprint SM:

  • Ice Breaker Cup 20-21 april GKSS (2 platser)
  • SM Kval 2 Karlsborg 27-28 april (2 platser)
  • KSSS Vårsprint den 5 maj (2 platser)
  • Gävle SS SM kval 15-16 juni (2 platser)
  • SM-kval Umeå 31 aug-1 september (2 platser)

 

Allsvenskan Segling

Allsvenskan i segling är en ligaserie för svenska klubblag som startade 2015 och som arrangeras av Svenska Seglarförbundet. 18 st klubblag seglar fyra deltävlingar per säsong för att kora årets bästa klubb. KSSS har haft stora framgångar och har vunnit hela sex gånger av de sju år som Allsvenskan arrangerats. KSSS lagledare är Anders Bengtsson och mer om klubbens Allsvenskasegling hittar du här: www.ksss.se/kappsegling/allsvenskan

Mer information om Allsvenskan Segling här: www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan

 

Kontakta oss

Vill du veta mer kontakta Hans Broman på 072-5359582 eller [email protected]

 

Intresseanmälan - Sprint 2024