HELLY HANSEN UNGDOMSPRIS

- är ett årligen återkommande pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. Huvudsakliga kriteriet är att personen eller teamet är verksam inom något av klubbens seglingsverksamheter och är i åldern 16 till 23 år.

Vem som helst kan föreslå sig själv, ett team eller en annan person som kandidat/kandidater till priset. Detta görs enkelt genom att man skickar in sin nominering och en motivering genom ett nomineringsformulärsenast den 10 december 2023Föreslagen person/team måste vara medlem i KSSS. 

Kandidaterna kommer därefter att bedömas av en jury bestående av en representant från Helly Hansen och en från KSSS. Juryn utser därefter 3-5 kandidater av de föreslagna som presenteras på KSSS och Helly Hansens webbplatser och i sociala media.  

Därefter uppmanas klubbmedlemmar, familj, vänner supporters och vem som helst att rösta på den kandidat som de tycker passar bäst att ta emot priset. Röstningen pågår en och en halv månad fram till strax innan nyår och vinnaren tillkännages kort därefter. 

Juryn kommer att bedöma de föreslagna personerna utifrån följande kriterier för att utse de nominerade: 

  • Innovation och uppfinningsrikedom i arbetet med att förbättra sig själv och andra seglare. 

  • Framsteg inom en specifik klass, träningsgrupp eller inom lägerverksamhet där personen/teamet är aktivt. 

  • Engagemang för segling i stort, för klubben och för andra seglare. 

  • Innovation och uppfinningsrikedom som gör idrotten segling, båtliv och skärgård, mer hållbar och miljövänlig. 

Tider 

10 dec Sista dag för förslag till nomineringar. 

15 dec De nominerade tillkännages och röstningen öppnar. 

29 dec Röstningen stänger. 

13 jan Vinnaren tillkännages.  

 

Priset består av seglarkläder från Helly Hansen till ett värde av 12 000 SEK för vinnaren och 4 000 SEK till de nominerade.