Guld, silver och stulet brons i Hyères.

Vi gratulerar Lisa Ericson/ Hanna Klinga för en fantastisk ”comeback” efter en skada till Guldet på en viktig världscup. Well done! Vi gratulerar även vår Josefin Olsson till silvret, tjejen som levererar vid varje viktigt tillfälle. Det visar på styrka och ett gott hopp om en medalj på OS i Rio om 14 veckor. Vi gratulerar också Anton och Fredrik för en riktigt bra vecka, där ett litet misstag kostade medaljen. ”Domar´n, domar´n, vad hände där”. Vi är inte riktig överens. Domaren dömer oavsett. Denna gång kostade det en medalj. Det kan vi ta, men händer detta på OS, ja……..?.

Vi gratulerar även våra tjejer i FX Julia och Cicci som bara växer i mina ögon, mindre misstag och självförtroendet ökar på banan hela tiden. Känns bra att det är med i sparringen i Rio fram till OS.

Vi gratulerar våra 49er killar Carl och Marcus som verkligen har utvecklat en nivå på sin segling och sin professionalism mot de allra bästa i fältet som ger respekt. Vi har inte nått världsklass topp tre, men väl en topp tio och vi ser också att de närmar sig de bästa för varje tävling som gått under året.

Nu är kvaltiden över och alla klara OS seglare går in i ”Riomode”. Alla svenska ekipage har planerat in tre resor i tio dagar till Rio för träning/ coachregattor (maj , juni och juli) för att bli så förberedda som det bara går i augusti. Jesper har dock ett VM i Mexico nästa vecka.

Sverige kommer ha ett starkt lag, där vi återigen kan överraska. Laget är en blandning av gammalt och nytt där Anton Dahlberg, Josefin Olsson, Lisa Ericson samt Max Salminen är de som har ”gjort” minst ett OS förut. ”Rookiesarna” Jesper Stålheim, Fredrik Bergström, Hanna Klinga och förhoppningsvis även Carl P Sylvan / Marcus Anjemark får en upplevelse som inte går att beskriva i ord. Detta måste upplevas! ”The trip of their lifetime”. I am confident of good results.

Stay tuned!

http://swc.ffvoile.com

KSSS Barometern, Världscup Hyères, slutresultat.

2.  Josefin Olsson, Laser Radial

4.  Anton Dahlberg/Fredrik Bergström, 470

7.  Julia Gross/ Cecilia Jonson, 49er FX

11. Carl P Sylvan/Marcus Anjemark, 49 er

21. Ida Svensson/ Rasmus Rosengren, Nacra

27. Jesper Stålheim, Laser Standard

Övriga svenska resultat

1. Lisa Ericson/ Hanna Klinga, 49FX

10. Max Salminen, Finn

12. Carl Fredrik Fock/ Marcus Dackhammar, 470

16. Björn Allansson, Finn

18. Fritjof Hedström/ Victor Västernäs, 49er

20. Lovisa Karlsson, Laser R

23. Victor Bergström/ Niclas During, 49er

/ Björn Johansson