Björn Hansen rattar KSSS Allsvenska lag

I morgon, fredag 1 juni, drar andra omgången av Allsvenskan Segling igång på Ekerö. Under tre intensiva dagar möts Sveriges 18 bästa kappseglingsklubbar i korta landnära race. I laguppställningen för KSSS återfinns en av Sveriges mest meriterade seglare, Björn Hansen men också en ung lovande junior Liv Gyllfors.

- Det ligger helt i linje med KSSS strategi med Allsvenskan Segling. Vi vill ge våra unga duktiga seglare chansen att lära av rutinen från de äldre. Förra gången var det Hedvig Liljegren som var den unga lovande seglaren, säger Anders Bengtsson, ansvarig för träningsverksamheten på KSSS. 

Men trots att KSSS blev tvåa i den första deltävlingen byter vi ut hela laget, fortsätter Anders. En annan del av strategin är att låta många seglare få vara med och tävla i Allsvenskan för klubben. Förutom Björn och Liv seglar den rutinerade besättningen Pontus Meijer, Mathias Hermansson och Mathias Bredin i KSSS lag denna deltävling.

Helgens tävlingar är alltså den andra omgången, av fyra, som utgör Allsvenskan Segling 2018. Första omgången avgjordes i Malmö för två veckor sedan. 

Allsvenskan avgörs i fyra deltävlingar spridda över landet. Efter Ekerö blir det ett sommaruppehåll i allsvenskan och sedan står Örnsköldsvik på tur 24–26 augusti. Sist ut är Gottskär utanför Göteborg som tar sig an finalen i Allsvenskan 7–9 september.

De som inte har möjligheten att se seglingarna på plats, kan istället sitta hemma framför datorn och följa kampen via SAP Sailing Analytics på Seglarförbundets hemsida och på Facebook.

Foto: Daniel Stenholm

Ställningen i Allsvenskan Segling efter första deltävlingen:

  1. Cape Crow YC
  2. KSSS
  3. Särö Båtklubb
  4. Sotefjordens SS
  5. Hjuviks BK
  6. Malmö SS
  7. Strängnäs SS
  8. SS Kaparen
  9. GKSS
  10. Oxelösunds SS
  11. Stenungsunds SS
  12. Örnsköldsviks SS
  13. JKV Västerås
  14. Kullaviks KKK
  15. Stockholms 606 klubb
  16. Halmstad SS
  17. Ekoln SK
  18. Rörviks SS