Vilma och Malin jagar medalj

De svenska tjejerna fortsätter att segla bra vid EM för 49erFX i engelska Weymouth. Vilma Bobeck/Malin Tengström är sexa och Julia Gross/Hanna Klinga är åtta – och med tre race kvar finns en medalj inom räckhåll för Vilma och Malin.

- Idag var det kluriga förhållanden. Det var stor skillnad på tryck och skiftigt. Det vi lyckades bra med hela dagen var att jobba vidare mot nästa grej oavsett vad som hände. Det vi inte lyckades lika bra med var att hitta rätt från början, berättar Vilma och fortsätter:

- Vårt mål på den här regattan var medaljrace. Men nu när vi inledde så bra så har vi faktiskt chans på medalj. I morgon har vi två planerade race och prognosen säger väldigt lätta vindar. Vi kommer att gå ut och göra det bästa race vi kan och se hur långt det kan hålla.

I 49er är Carl P Sylvan/Marcus Anjemark på 18:e plats och endast två poäng efter ligger Fritiof Hedström/Otto Hamel på 19:e plats.

I Nacra kämpar Emil Järudd/Cecilia Jonsson vidare och just nu är de 23:a.

- Vårt mål i EM var att satsa i starterna och att minska antalet manövrar. Vi har gjort många bra starter, men har inte lyckats minska antalet manövrar. Vi är inte riktigt där vi hoppades vara fartmässigt, men är nöjda med hur vi utvecklat våra starter och hur mycket säkrare vi är runt banan, säger Emil och fortsätter:

- Vi är också nöjda med hur vi höjt vår nivå, även om man alltid vill mer. Viktigast att utveckla är hårdvindsfarten. Där ligger vi i underkant för tillfället.

-  Planen för de sista racen är att fortsätta göra bra starter och att hitta bättre spår på förstakryssarna och våga gå hela vägen ut på kanterna för att vinna vår sida. Vi vill avsluta på topp.

Text: Mats Olsson, Svenska Seglarförbundet

Foto: Drew Malcolm