Iain Percy inleder KSSS Seglarstudio med fokus på America’s Cup

I KSSS Seglarstudion vill vi bjuda våra medlemmar på några unika möten för att hålla seglingsintresset vid liv även under de mörka vintermånaderna genom spännande och aktuella ämnen. Först ut den 9 december klockan 18:00 blir det fokus på stundande America’s Cup och vi får både träffa Iain Percy med sin bakgrund i Artemis Racing och Anders Gustafsson från American Magic.

Vi inleder ”Seglarstudion” med ett riktigt seglaräss, Iain Percy. Iains CV är bland det tyngsta av våra medlemmar och i seglarvärlden. Med inte mindre än två OS-guld, ett OS-silver och i America’s Cup-segling i lite olika konstellationer sedan 2005. Men vi minns naturligtvis främst hans roll i KSSS medlemmen, Torbjörn Törnqvists Artemis Racing. I de två ytterst framgångsrika satsningar på America’s Cup som Torbjörn genomförde hade Iain en av huvudrollerna som ”Team Captain”. 

Det är nu dags för den 36:e upplagan av America’s Cup, denna gång i Auckland, Nya Zeeland. Förtävlingarna (Prada Christmans Race) börjar redan nu i december (17–20 dec 2020), följt av The Prada Cup (15 jan- 22 feb 2021) och själva America’s Cup börjar 6 mars, 2021 (se mer på www.americascup.com

Inför detta tänkte vi få lära oss av Iain vad som står på spel. Vi hoppas lära oss mer om hur dessa nya flygande båtar fungerar, hur lagen har förberett sig i den nya AC75-klassen, och vem han ser som vinnare.

Vi får också träffa Anders Gustafsson, den olympiska kanotisten som sadlade om och blev proffsseglare. Efter två America’s Cup utmaningar med Artemis Racing seglar han nu med American Magic.

-        Med ”Seglarstudion” tar KSSS ytterligare ett digitalt initiativ för att nå ut till våra medlemmar under den period när seglingen i Sverige går på lågvarv. Bland våra medlemmar och i vårt nätverk ha några av världens främsta seglartalanger, som gärna delar med sig av sina erfarenheter. De bjuder vi nu in till Seglarstudion, säger ordförande Patrik Salén.

I studion hittar ni vår OS-satsande Julia Gross och KSSS Klubbdirektör Stefan Rahm.

Utöver samtalet med Iain och Anders, hoppas vi få höra lite om KSSS säsong 2020 och vad vi kan se fram emot 2021.


Anmäl ert intresse att delta via denna länk.

Vi hoppas även kunna ge medlemmarna möjligheten att ställa några frågor till Iain under intervjun och vi återkommer med hur detta kan ske.