Hårda vindar avslutade Sandhamnsregattan

Idag visade sig Sandhamns vatten från en helt annan sida än de två tidigare dagarna. Det var konstant regn, temperaturen hade sjunkit betänkligt och vinden var frisk till hård (på Ballad uppmätte vi 36 knop i en by). Tävlingsledningen funderade både en och två gånger om de skulle släppa ut båtarna i detta väder och när de efter 2 timmars fördröjning beslutade att det skulle bli race så var det med ett decimerat startfält. 12:orna beslutade att inte segla under rådande förhållanden.

I den minsta klassen var det bara en startande båt, i den mellersta klassen var det två startande båtar och i den största klassen var det fem båtar på linjen. Dvs c:a 2/3 av fältet valde att stanna iland för att inte utsätta sina båtar för onödig påfrestning.

Vi som var på vattnet hade dock en minnesvärd seglats. Banan var idag förlagd till Rödkobbsfjärden där besättningar och navigatörer sattes på stora prov. Det var flera tajta passager som skulle passeras i den hårda vinden, vilket gjorde rundningarna lite väl spännande ibland.

Line honors denna dag tog Ballad med en taggad besättning och en mycket nöjd skeppare, tillika KSSS ordförande Patrik Salén. Sk30:an Pani vann på beräknad tid med Ballad på andra plats, trea på beräknad tid kom Gerdny.

I totalen var det gårdagens vinnare Saga med skeppare Jonas Wahlström som stod som segrare, följd av dagens vinnare Pani med skeppare Jan-Eric Nystedt och Hexan med Ted Lundberg på tredje plats.

I den största klassen segrade Gerdny med Erik Malmberg. Här kome Ballad tvåa och Itaka trea.

Vi tackar för tre härliga dagar till sjöss som verkligen testade besättningarnas kunskaper i skiftande förhållanden. Som alltid vill vi rikta ett speciellt tack till våra funktionärer som gör alla KSSS regattor möjliga. Välkomna tillbaka nästa år.

Iohn Ryott