KSSS Elitlag på Vinterträning

Förra året var definitivt ett speciellt år för alla. Även KSSS Elitlag fick göra stora förändringar mot sitt normala program. Väldigt få tävlingar och ständiga förändringar i träningsplanering blev vardag under 2020. Nu arbetar seglarna intensivt med att förbereda sig på bästa sätt inför OS i Japan i sommar.

I princip hela elitlaget har tagit sig ner till Lanzarote för vinterträning. Förhållanden här nere är väldigt gynnsamma för seglarna med pålitliga vindar och vågor som påminner mycket av det vi förväntar oss i Japan under OS.

Även Kanarieöarna är drabbade av Covid men det är mindre spridning än övriga Europa. Vi har dock infört rigorösa bestämmelser för våra seglare, allt för att minimera risken för smittspridning. Därför sker ingen gymträning inomhus, restaurangbesök är förbjudna och munskydd krävs så fort vi är utomhus. Innan avresa gjorde även deltagarna ett PCR test som alla visade negativt resultat på.

Träningen här nere har fungerat väldigt bra. Vi har omkring 16-18 grader varje dag, Vind som ofta kommer från Nordost och ligger mellan 10 och 18 knop. I helgen startade även en regatta här nere på Lanzarote, http://lanzarotewinterseries.com/index.php där även resultat kommer uppdateras. Samtliga klasser har ett bra startfält då många länder har valt att förlägga sin träning här.

KSSS Elitseglare på Lanzarote:

470 Herr           Anton Dahlberg och Fredrik Bergström

49er FX             Julia Gross och Hanna Klinga

Nacra 17           Emil Järudd och Cecilia Jonsson

Nacra 17           Ida Svensson

Laser Radial     Josefin Olsson

Laser                  Jesper Ståhlheim

Laser                  Wille Kark

Laser                  Ludde Lundqvist

 

Även om tävlingen är betydelselös i form av ranking och OS kval, är det en bra värdemätare var seglarna står just nu. Det kan också vara sista racet innan OS uttagningar för våra ekipage som ännu inte har fått sin OS biljett. I både 49er fx och Nacra 17 har vi goda chanser att kvala in till OS.

 

Seglarhälsningar

Martin Strandberg Elitansvarig på KSSS.