Liljegrens knep bronset på 29er NoM

Onsdag till lördag arrangerades ett öppet NoM i Århus istället för det planerade VM:et som på grund av rådande restriktioner flyttades till Valencia, Spanien senare i augusti. Intresset var stort och de 80 platserna till regattan fylldes snabbt upp av seglare från tio nationer då många vill tävla som förberedelse inför höstens kommande mästerskap.

Fem besättningar från KSSS var på plats i Århus och arrangören gjorde ett mycket bra arbete både på land och på bukten utanför Århus. Totalt 17 mycket fina seglingar genomfördes i varierande förhållanden och när poängen summerades stod det klart att en besättning från Finland segrade tätt följda av en dansk besättning och att Hedvig och Hugo Liljegren bärgade bronset.

Melker Brenton och Albert Norlén seglade även de mycket bra och slutade trea i U18-klassen. Övriga KSSS-seglare gjorde bra insatser och samtliga seglare lämnade Århus med många nya erfarenheter samt färdigheter i hur man hanterar sjögräs på centerbord och roder….

29er-seglarna kommer ha en intensiv höst då Junior SM avgörs kommande veckoslut och därefter väntar årets stora höjdpunkt VM i Valencia. Rapporter därifrån lovas!

Foto: Hans Broman

Klicka här för resultatlistan.