Dags för Skarpa Sprint SM 21-22 september

Det är nu tre år sedan KSSS tog initiativet och genomförde SM i Sprintsegling för första gången. Tävlingen blev snabbt succé bland seglare och publik för det intensiva formatet som lockade till sig Sveriges bästa seglare. Årets upplaga är inget undantag. Ingen tävling i Sverige har lika många samlade meriter på startlinjen som helgens SM.

Den 21-22 september seglas Skarpa Sprint SM hos KSSS i Saltsjöbaden. 18 besättningar kommer att göra upp i tät och spännande segling. Besättningarna har kvalat in via kval i fyra kvalseglingar under säsongen, via nationella rankingen och ett par wild cards utifrån prestationer i andra sammanhang, kriterier som ställts upp av Svenska Seglarförbundets sprintgrupp innan säsongen.

- Vi kommer att få se fantastisk segling med väldigt kompetenta besättningar på startlinjen. För oss som arrangör kommer också att ta tillfället i akt att förmedla inte bara den spännande kappseglingen utan också hela arrangemanget genom livesändning under söndagen, säger Stefan Rahm.

Ytterligare en viktig målsättning med satsningen på sprintseglingen är att inspirera fler seglarklubbar att arrangera kappseglingar som kan locka fler seglare. 

Fakta:
• Skarpa Sprint SM seglas i sex identiska J/70 båtar som lottas till besättningarna. 
• Seglingarna kommer att genomföras precis utanför
KSSS klubbhus i Saltsjöbaden.
• Tävlingen inleds med en grundserie. Därefter kommer det att seglas semifinal och final.
• Söndagens seglingar kommer att livesändas i KSSS Youtube-kanal.

Startfältet, skeppare:

Peter Olsson,                Runmarö YC
Marcus Westerlind,        Göteborgs Kungl. SS
Björn Hansen,               Kungl. Svenska SS
Mattias Rahm,               Göteborgs Kungl. SS
Urban Nyhammar,          Kungl. Svenska SS
Christoffer Hellekant,     Halmstad BK
Klara Häger,                  Ekerö BK
Maja Hansson-Mild,       Göteborgs Kungl. SS
Christer Faith-Ell,          Ekolns SK
Tomas Skålen               SS Åmålsviken
Thomas Hansson-Mild,  Umeå SS
Beata Törneman,          Göteborgs Kungl. SS
Malcolm Björsson,         Göteborgs Kungl. SS
Patrik Forsgren,             Kungl. Svenska SS
Magnus Tryselius,          Ekerö BK
Magnus Lundgren,         SFS Hunnebo
Jonas Berntsson,           Stenungsunds SS
Erik Lindén,                  Oxelösunds SS

Skarpa är rådgivare till entreprenörer, koncerner och Private Equity-bolag i samband med försäljning och förvärv av företag.

Sedan starten 2007 har Skarpa värderat över 600 företag i samband med optionsprogram, transaktioner och fusioner.

Advokatbyråer, banker, revisorer och skatterådgivare förlitar sig på Skarpas expertis vid tvister och utbildningstillfällen och varje transaktion och värdering leds av medarbetare med lång erfarenhet och djup branschkompetens i ett väl sammansatt team.

Sprintsegling är en relativt ny tävlingsform inom segling som snabbt vunnit mark, såväl i Sverige som internationellt. Anledningarna är många. Eftersom seglingen sker i exakt likadana båtar som tillhandahålls av arrangören blir det mer fokus på seglingen. Seglarna slipper en stor del av den krävande logistiken kring kappseglingarna. Det har också gjort att många välmeriterade seglare tar chansen att segla sprint i exempelvis Allsvenskan Segling vid sidan av sina ordinarie satsningar.