Andelssegling

Idén är enkel: Utveckla din kölbåtssegling utan att äga en egen båt. Köp ett abonnemang och segla i våra J/70 , som alltid är redo när du kommer till träningen. Inget meck, bara segling. Lite som att ha ett gymkort för segling. Många av våra seglare använder också seglingen som friskvård och får bidrag från sin arbetsgivare. Alla i Teamet måste vara medlemmar i KSSS och ni behöver också lägga en deposition som ni får tillbaka efter säsongen är slut efter att eventuella skador som inte täcks av försäkringen reglerats.

Träningsgrupp

Efter förra årets succé fortsätter KSSS med kappseglingsträningen i klubbens J/70 tävlingsbåtar. Vi arrangerar organiserad träning i två grupper beroende på erfarenhetsnivå och ambition för dig med tidigare seglingserfarenhet. träningsgruppen seglar på tisdagskvällar.

Kappseglingsgrupp

I kappseglingsgruppen är tempot lite högre och vi tränar tillsammans med klubbens privatägda J/70, det är träning på torsdagar och enkla klubbkappseglingar på söndagar - Sunday Open.

Sprintgrupp

Nu öppnar vi anmälan till Sprintträning på onsdagkvällar i Saltsjöbaden. Vi siktar på att få 6 stycken team som tillsammans tränar Sprint i klubbens J/70 båtar som har som målsättning att delta på lokala och nationella tävlingar. För att vara med krävs ingen färdig besättning, tanken är att de ska växa fram efter hand.

Träningsschema

Varje team erbjuds organiserad träning en gång i veckan med upphåll under sommarsemestern. Beroende på teamets tidigare seglingserfarenhet delas teamen upp och fördelas på de planerade träningsdagarna. 

Säsongstart sker i slutet av april 2021 med sommaruppehåll från mitten av juni till augusti. Höstterminen påbörjas i slutet av augusti och fortgår till slutet av september. 

Tisdagar (träningsabonnemanget) Träningstillfället för de mindre erfarna teamen, 4 team seglar under tisdagsträningen och träningen leds av en tränare med ribbåt. Varje träningstillfälle inleds med en samling och genomgång av dagens fokusområde. Träningen startar kl 18.00 på bryggan och pågår i upp till 3h (beroende på dagsljuset). 16 organiserade träningstillfällen planeras till 2021 för de för träningsabonnemanget. 
Torsdagar (tävlingsabonnemanget) Träningstillfället för de mer erfarna teaen, 4 team tillsammans med de privatägda J/70 båtarna seglar under torsdagsträningen. Träningen leds av en tränare med ribbåt. Träningen börjar kl 18.00 på vattnet och pågår i ca 3h (beroende på dagsljuset). 9 organiserade träningstillfällen planeras till 2021 för de för tävlingsabonnemanget. 
Söndagar "Sunday Open" Under ett antal söndagar arrangeras en träningstävling "Sunday Open" för de privatägda J/70 seglarna, KSSS J/70 Clinic teamen har möjlighet att delta efter intresseanmälan. Teamen i tävlingsabonnemanget har förtur. 

 

Efter seglingsäsongen planeras teorikvällar och sociala aktiviteter för alla team. 

 

Priser

Träningsabonnemanget 26 500 kr / team / år
Deposition (självrisk) 9200 kr (återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett)
Inkluderar Upp till 16 träningstillfällen per team och möjlighet att låna båt för egen träning på kvällar/helger. Upp till 6 personer kan ingå i ett team, J/70 seglas på 4-5 personer.

 

Sprintabonnemang 26 500 kr / team / år *
Deposition (självrisk) 9200 kr (återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett)
Inkluderar Upp till 9 träningstillfällen per team samt 4 Sunday Open och möjlighet att låna båt för egen träning på kvällar/helger. Upp till 6 personer kan ingå i ett team, J/70 seglas på 4-5 personer.

 

Tävlingsabonnemanget 32 500 kr / team / år *
Deposition (självrisk) 9200 kr (återbetalas i slutet av säsongen om inga skador skett)
Inkluderar Upp till 9 träningstillfällen per team samt 4 Sunday Open och möjlighet att låna båt för egen träning på kvällar/helger. Upp till 6 personer kan ingå i ett team, J/70 seglas på 4-5 personer.

 

 

Medlemskrav i KSSS på alla teammedlemmarna i KSSS J/70 Clinic. Mer information om KSSS medlemsskap, klick här

 

Intresseanmälan

För dig som är intresserad av KSSS Andelssegling, anmäl ditt intresse i nedan formulär så tar vi kontakt med dig för mer information.

 

Kontaktperson

Hans Broman
[email protected]

 

Intresseanmälan KSSS J/70 Clinc 2021