Oktober(fest)pokalen 2019

Oktoberpokalen 2019 avgjordes i minst sagt skiftande väder och vindar, en typisk Baggen-helg. Det var 45 båtar till start: J 70, Far East 28r, Starbåtar och Expresser med seglare inte bara från stockholmstrakten utan också från Finland, Umeå, Åmål och Göteborg. Vädret blev förvisso en utmaning, inte bara för seglarna utan också för det tappra funktionärsgänget.

Lördagen sköt vi iväg båtarna i utsatt tid, men var tyvärr tvungna att avbryta race 1 pga för lite vind, men desto mer regn, som varade hela dagen.

Race 2 och 3 gick galant att utföra trots kraftiga vindvrid, tack vare funktionärer som verkligen var på tå. Även after sailen utfördes galant, men dock i äkta bayersk anda, med grillad korv med surkål och uppskattad öl. Söndagen bjöd på såväl kraftig dimma som total avsaknad av vind, vilket gjorde att seglingarna avbröt kl 1300. 

Tyvärr kan man tycka, alla vill ju segla och framför allt våra långväga gäster. Men det sägs ju att även en inställd kappsegling är ju en kappsegling. Och det blir ju oktober nästa år igen.

Thomas Sandberg

 

Reslutaten finns här