Äntligen klartecken för läger 2021

Som vi längtat och som vi har hoppats! Hoppats på att vi även denna sommar ska kunna ta emot över 750 förväntansfulla lägerbarn/lägerungdomar! All vår verksamhet (planering, utbildningar, ytterligare uppfräschning av våra öar etc.) har under året som gått mestadels skett via zoom eller teams och så här på sluttampen innan sommaren känner vi alla att längtan efter att ses på riktigt är ofantligt stor.

Tack juniorkommittéen och ledningsgruppen som enträget fortsatt all planering och genomför fantastiska utbildningar under året som varit. Tack kansliet som fortsatt med alla utskick med förhoppning om att vi i år ska få ha läger. Vi har nog alla försökt tro och hoppas på en lägersommar men ibland har restriktionerna inte varit på vår sida men så kom äntligen det besked vi väntat på i veckor – att vi får ha läger i år igen!

Tjohoo vad det ska seglas om några veckor! Vi har nog aldrig längtat så mycket efter soliga dagar, vackra solnedgångar, ljummet vatten, perfekta vindar, magiska långseglingar, stojiga lekar, god mat, ja allt som en lägersommar med KSSS ska innehålla. På våra digitala förträffar inför konfirmationslägren har många uttryckt längtan efter att uppleva en långsegling, och nu är en sån inte så långt borta! Att få rigga en båt och segla ut med mål att äta en god lunch på en vacker ö med kala klippor blir snart verklighet.

Under året som varit har vi hållit fast vid visionen om att klarade vi ha läger förra sommaren så ska vi klara av att ha det även i år. Dock kräver det att vi alla bidrar att fortsatt försöka hålla avstånd och tvätta händerna! Vi kommer även i år att köra avlämningar på motorbåtsbryggorna samt behöva skicka hem barn med symtom med kort varsel! Här behöver vi alla hjälpas åt! Så stort tack på förhand. Förra året skötte ni föräldrar detta exemplariskt, utan er hade det inte gått.

Inom någon vecka är både vintern utstädad och sommaren på ingång på både Långholmen och Lökholmen. På Lökholmen har servicehuset förbättrats ytterligare och nya bryggor är uppförda. På Långholmen är golven nyslipade och det finns bättre sittplatser i logen. Många av våra IF-båtar har också fått sig en uppfräschning under vinter som varit.

Om snart en vecka kör vi även årets kickoff via zoom. Då samlas över 100 personer - alla som ska jobba under sommaren för att lära sig om ledarskap, säkerhet och teambuilding. I år ingår även ett nytt block – som fokuserar på konfaledarrollen. Detta körs av våra fantastiska präster tillsammans med Juniorkommittéen.
Känner på mig att detta kommer bli en fantastisk sommar tack vare alla våra fantastiska medarbetare som bidragit under hela året på diverse olika sätt. Extra tack till alla er fantastiska medarbetare på kansliet – Marie, Stefan, Bagi, Anna, Jocke, Richard mfl. Vill även tacka alla er föräldrar som trodde på oss och köpte var enda lägerplats på några få minuter – det gjorde ni på rekordtid! Hjälp oss att fortsätta med de rutiner vi implementerade förra året för minska smittspridningen så kommer även denna sommar bli magisk!

Varma seglarhälsningar

Josephine Engstrand, ordförande i KSSS Juniorkommitté