Filippa är nominerad till Helly Hansens ungdomspris

HH ungdomspris är ett årligt pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. Vi ställde några snabba frågor till Filippa:

1. Om någon som aldrig seglat frågar varför du tycker att det är så kul, vad svarar du då?

Det som drar mig till seglingen är den otroliga bredden på sporten. Det som en gång började med en rolig aktivitet har idag blivit något mycket mer, gemenskap, vänner, lärande och utvecklande. Skulle någon dock fråga varför jag tycker att segling är så kul skulle jag svara att det delvis handlar om vattnet och havet. Miljön är väldigt rogivande och härlig och att bara att komma ut på vattnet är definitivt någonting jag värdesätter. Samtidigt är det något häpnadsväckande och fascinerande med hur man kan segla en båt. Det finns en obeskrivlig fascination och spänning när det går fort och man verkligen får utvecklas och lära sig nya saker ombord på en segelbåt.

2. Ditt bästa minne med KSSS?

Jag har många KSSS minnen och det är svårt att välja ett som skulle vara bäst men de minnen som verkligen utmärker sig är långseglingarna från det konfirmationsläger jag jobbat på och gått på. Att leva spartanskt ombord på IF-båtar runt om i Stockholm skärgård är något unikt. Man är omgiven av vänner och får verkligen njuta av vår natur på ett sätt som man inte kan någon annanstans. Hela dagarna seglar vi och om kvällarna njuter vi av solnedgångarna. Det är någonting jag är väldigt tacksam för.

3. Vad är dina planer för sommaren 2023?

Under år 2023 ser jag fram emot att fortsätta mina läkarstudier på Karolinska Institutet och kombinera det med segling och engagemang inom KSSS. Jag kommer fortsätta med mitt arbete inom informationskommitten och förhoppningsvis kunna vara funktionär på olika kappseglingar. I år anordnar KSSS både Gotland runt och EM i 29er vilket ska bli väldigt kul. Under våren hoppas jag kunna arbeta som tränare i Ranängen och under sommaren väntar läger på Lökholmen och Långholmen. Utöver det hoppas jag kunna få in så mycket segling som möjligt.

4. …och 2032?

Om tio år, 2032, hoppas jag att jag fortsatt med seglingen och utvecklats mer. Jag vill gärna segla mer än vad jag gör idag. Har jag möjligheten skulle jag gärna vilja havskappsegla mer och segla på större båtar.

 

 

Läs mer och rösta