Rösta på din favoritkandidat till HELLY HANSEN UNGDOMSPRIS 2022

HH ungdomspris är ett årligt pris som delas ut till en ung seglare, ledare eller ett team inom KSSS som går nya vägar för att förbättra sig själv, sina seglaradepter, klubbkompisar eller om man bidrar till klubbens utveckling inom miljö och hållbarhet. Många riktigt bra förslag har kommit in och av dessa har en jury har nu nominerat tre fantastiska kandidater; Samuel Dahn, Filippa Söderbaum och Hedvig Liljegren.

Läs mer om de nominerade nedan och rösta på din favorit senast den 31 december  RÖSTFORMULÄRET. 

 

NOMINERADE:

Samuel Dahn, 21 år

Samuel började sin seglingsbana ute på KSSS seglarläger som elev och har sedan dess fortsatt vidare och jobbar nu primärt som instruktör och gruppchef på KSSS sommarläger samt tränare på KSSS i Ranängen.

Samuel är en duktig seglare och väldigt omtyckt instruktör/tränare av kolleger och elever.  Han brinner för att jobba med segling i olika former vilket gör att han sprider glädje både till instruktörer och till barnen. Han ser till att alla syns och gör alltid det lilla extra.

Förutom engagemanget kring läger och träningens alla delar så är Samuels erfarenhet kring att värna om material och anläggningar mycket värdefull. Han är noga med att alla tillsammans ska ta hand om det vi har på ett hållbart sätt för lång livslängd.

Samuel studerar till civilingenjör, industriell ekonomi men jobbar parallellt när han kan med att ta hand KSSS båtar och material.

-Att kunna bidra med att hjälpa till att underhålla KSSS material gör att utbildningen blir mer kvalitativ men framför allt så håller materialet längre.

Detta har även givit honom möjlighet att vara en del av Svenska Seglarförbundets serviceteam på Allsvenskan Segling och Seglingens Mästare (sprintsegling) där han ser till att hålla båtarna i ordning både före, under och efter så att det tighta raceschemat kan hållas igång.

Hedvig Liljegren, 20 år

För Hedvig Liljegren är KSSS hamnplan i Saltsjöbadens i princip som ett andra hem. Hedvig inledde med piratseglarskola på KSSS och fortsatte sedan träna och tävla med optimisten upp till högsta nivå i optimistklassen. Efter optimisten provade Hedvig lite olika båtar och konstellationer och till slut bestämde hon sig för att bli ett team tillsammans med sin bror Hugo och satsa helhjärtat på 29ern där paret övertygat. På senaste VM blev de fyra totalt och Hedvig blev bästa kvinna!

Hedvig nyligen avslutat sina studier på Motala seglargymnasium bygger nu upp en seglingssatsning i både 29ern och OS-klassen 470 för att kunna inom snar framtid segla på heltid.

Utöver sin egen satsning är hon väldigt aktiv i klubben träningsverksamhet samt inom svensk segling. Så när hon inte är iväg och seglar själv kan vi både höra henne som kommentator på Allsvenskan Segling, möta henne ute på vattnet där hon tränar både yngre och äldre KSSS seglare på kvällar och helger.

- Det är inspirerande och utvecklande, utöver min egen segling, att träna andra. Det är väldigt givande att få inspirera andra seglare och att dela med sig och lära ut mina egna erfarenheter. Det bidrar också bidragit till att jag själva analyserar och ser saker från ett annat perspektiv.

Det går inte att ta miste på Hedvigs passion för segling när man är med på ett av hennes träningspass och detta märks att det smittar av sig på de andra seglarna när hon generöst delar med sig av sin kunskap vilket gör Hedvig till bra förebild för kommande seglare om hur man verkar och jobbar för klubbkänsla och social hållbarhet.

Filippa Söderbaum, 20 år

Filippa är vad man kan kalla en mångsysslare inom KSSS verksamheter. Hon började segla som åttaåring på KSSS läger och uppskattade verkligen seglingen med allt vad det innebar. Efter alla somrar på KSSS läger på Lökholmen och Långholmen samt träning på Ranängen började hon jobba som instruktör där hon är mycket uppskattad.

-Att jobba läger på KSSS är det bästa sommarjobbet man kan ha. Att samarbeta med andra instruktörer och att umgås med barn och ungdomar. Ingen dag är den andra lik och man lär sig ständigt nya saker om såväl andra människor som segling och sjömanskap.

Jag har även jobbat som tränare i Ranängen och fått lära barn och ungdomar mer om segling vilket är väldigt givande. Under 2020/2021 blev hon uttagen till KSSS Offshore Clinic och fick lära sig en ny dimension av segling.

- Man fick ett helt annat perspektiv då jag tidigare är van vid jollesegling. KSSS Offshore Clinic är bland det roligaste jag har gjort och har varit extremt lärorikt att få segla större båtar.

Utöver sin egen segling och jobbet som tränare och instruktör så engagerar Filippa sig i och deltar som funktionär på olika kappseglingar och Aktivitetskommitténs initiativ som tjejkappseglingar och deras samarbete med Kompis Sverige.

Sedan våren 2021 sitter hon även i Informationskommittén och hjälper till att skriva artiklar och sprida information om det som sker i klubbens regi och ute på kappseglingsarenorna till klubbens medlemmar.

Filippa har även arbetat som hamnvakt i KSSS gästhamnar under kortare perioder.