KSSS utmärker sig i San Remo på Italienska Mästerskapen.

Kappseglingssäsongen 2018 har börjat och de första regattorna sker nere i Medelhavet av naturliga skäl.

I helgen har just Italienska mästerskapen i Drake avhållits och tre svenska båtar deltog i den 40 båtar starka startlistan.

Vädret var i högsta grad varierande men mest kännetecknande var de starka vindarna som kan vara ganska utmanande på havsbanan utanför San Remo. Vågorna går snabbt upp i ett par meters höjd och speciellt vid nordliga vindar blir vindbyarna svåra att hantera då dom nästan kommer uppifrån längst den dramatiskt höga kusten. Två av de svenska Drakarna seglade under KSSS vimpel; KG Löhr med Jesper Bendix och Mads Hansen och Olle Jo Johansson på"Lumme" med Patrik Salén och Fredrik Cygnaeus ombord, bägge båtarna återkommande gäster i San Remo.

Under de tre regattadagarna genomfördes enbart fem seglingar pga av de ovanligt starka vindarna och den höga sjön. Och konkurrensen var stenhård med bl.a. Andy Beatsworth, regerande världsmästare i Drake samt namn som Dimitri Samokhin, Anatoly Loginov och Yevgen Braslavec, alla topprankade i Drake.

Andy Betasworth tog hem regattan efter att ha spikat sista seglingen och slutat på samma poäng som tvåan Dimitri Samokhin men Andy hade fler spikar! Och det var jämt värre i toppen med två båtar på 10 poäng och tre båtar på 13 poäng, alltså de fem första båtarna inom tre poäng!!

Våra egna seglare ”vann” corinthian (dvs icke-professionella) med KG Löhr på 9:e plats och Patrik Salén på en 10:e plats.

Ett utmärkt resultat med tanke på vindar och att det var den första regattan på säsongen för många.

En bra start på säsongen!

Mer härliga bilder och resultat hittar du här