KSSS Familjeeskader med tonåringar

I sommar har en vi bestämd rutt som är anpassad både för våra tonåringar som gillar brygghäng och vuxna som gillar solvarma klippor.

Denna eskader riktar sig till familjer som seglar med tonåringar (12-16 år) ombord. Det blir en klassisk familjeeskader med fokus på att ha trevligt tillsammans och ge våra tonåringar ett minne för livet. Det blir en blandning av naturhamnar, solvarma klippor, sittbrunnskvällar, krogbesök och brygghäng. Det blir tid för både organiserade aktiviteter och oorganiserade äventyr såsom fiske, bastubad, skärgårdsjogg, och swimrun.

Vi startar eskadern i mellersta delen av Stockholms skärgård söndag den 9:e juli och inleder med en gemensam lära-känna-varandra kväll med välkomstdrink, snacks, utdelning av eskadertröjor till barnen/tonåringarna och lite annat trevligt. Varje kväll håller vi skepparmöte där morgondagens rutt diskuteras och säkerställs. Vi kommer att segla både korta och långa sträckor, men vi kommer att hålla oss inom Arholma-Landsort.

Vi är tre eskaderledare, men vi kommer alla hjälpas åt när det kommer till att förtöja våra segelbåtar så att vi kommer iland i samma hamn. Denna eskader har ett max antal deltagande båtar om 7 stycken och vi kommer att ta ut en kölavgift om ca 1,000 kr per deltagande båt för att täcka vissa gemensamma kostnader. När vi har bekräftat er eskaderanmälan, så skickar vi ut information om hur man betalar kölavgiften.

Det finns en viktig regel - alla barn upp till 12 år skall ha flytväst – alltid – och alla föräldrar hjälps åt att hålla koll på alla barn. I övrigt finns inga skrivna regler. Man kastar loss när man vill och det är fritt fram att ta en avstickare från eskaderprogrammet om man vill ha en egen dag med familjen.

Mer information skickas ut till anmälda besättningar när det börjar dra ihop sig (ca 2-3 veckor innan eskaderstart). 

För mer information kontakta någon av eskaderledarna eller anmäl er redan idag här.

Andreas Nordin[email protected], 076-888 1771

Claes Rinaldo[email protected], 076-859 1534

Johan Hedengren, [email protected], 070-325 16 05