KSSS Eskader runt Gotland med våra äldre tonåringar

KSSS Eskader runt Gotland med våra äldre tonåringar med start vecka 28.

Tanken är att vi ska vara ett gäng som seglar lite längre, besöker nya hamnar och korsar nya vatten. Det är inte helt bestämt hur och var vi ska segla men tanken är ett varv runt Gotland med besök i ”nya” hamnar. Preliminärt så kastar vi loss vecka 28 och planerar för ca 2 veckors gemensam segling. Eskadern utgår från Stockholms skärgård varifrån vi siktar på att relativt snabbt ta oss till Gotland för att påbörja vår rundtur. Gotska sandön och Fårö står givetvis på önskelistan, men allt beror på väder och vind. Eskadersegling i KSSS regi innebär att man så klart är välkommen att möta upp eskadern samt delta så länge som det fungerar för egen del. Hamnstoppen kommer delvis anpassas efter hur våra tonåringar mönstrar på och av under seglingen.

Våra eskaderledare bestämmer en preliminär rutt men respektive etapp diskuteras vid de dagliga skepparmötena. Vi hjälps alla åt att förtöja våra segelbåtar så alla kan komma iland i samma hamn. Fokus kommer att vara på härlig segling, trevliga hamnar och glatt umgänge.

Denna eskader har preliminärt ett max antal deltagande båtar om 6 stycken och vi kommer att ta ut en kölavgift om ca 1,000 kr per deltagande båt för att täcka vissa gemensamma kostnader. När vi har bekräftat er eskaderanmälan, så skickar vi ut information om hur man betalar kölavgiften.

Mer information om planeringen kommer löpande och så snart det är fastlagt.. 

För mer information kontakta KSSS Eskader eller anmäl er redan idag här.

Andreas Dolk, [email protected]

Sverker Carnemark[email protected]

Mark Hallquisth, [email protected]