KSSS Eskader mot Åland och Finland 2024

Häng med på en något längre KSSS-eskader via Åland, mot Helsingfors, och sedan kanske vidare mot Tallinn, Dagö och Ösel.

Denna eskader riktar sig till dig som är sugen på lite längre dagsetapper, åtminstone inledningsvis, samt ger möjlighet att uppleva kanske nya eller ovana farvatten. Livet på eskadern är kravlöst och bjuder på, utöver gemensam segling, härligt umgänge i hamn och en värmande känsla av att vi hjälper varandra. Vi har inga särskilt planerade aktiviteter för barn men flera båtar kommer sannolikt ha med sig ungdomar som mönstrar av och på allteftersom eskadern fortskrider. Det gör också att vi anpassar oss lite för att kunna hjälpa varandra med logistiken.

Tanken är att vi samlas på Lökholmen på Söndagen den 7:e juli för lite välkomstmingel och allmänt uppsnack inför seglingsstarten. Därifrån seglar vi i ganska raska etapper via Åland och över till den Finska sidan av Östersjön. Vi ankommer till Helsingfors efter ca 10 dagar och där kan man välja hur man önskar fortsätta. Några båtar hoppas vända hemåt via Tallinn, Dagö och Ösel. Om vi sedan angör Sverige via Gotska eller Gotland kan ses som en bonus! Allt beror förstås lite på hur vi tillsammans planerar rutten och rådande väderläge, när det väl är dags.

Vi är tre eskaderledare men alla hjälper så klart varandra när det kommer till att förtöja, fixa och allt annat som goda vänner gör. För den här eskadern har vi satt ett max antal på ca 8 båtar. Det finns egentligen inga absoluta regler - man kastar loss när man vill och det är fritt fram att ta en avstickare från eskaderprogrammet om man vill ha en egen dag med familjen.

Mer information skickas ut till anmälda besättningar när det börjar dra ihop sig (ca 2-3 veckor innan eskaderstart).

För mer information kontakta någon av eskaderledarna eller gör en eskaderanmälan redan idag.

Denna eskader är nu fullbokad, men det går bra att visa sitt intresse genom att göra en köanmälan. Vi arbetar aktivt med att stärka upp med fler eskaderledare för att kunna sjösätta ytterligare en eskader. 

 

Andreas Dolk[email protected], 070-565 43 09

Sverker Carnemark[email protected], 070-316 42 47

Mark Hallquisth[email protected], 0722-450 372