Häng med på KSSS södergående familjeeskader

I sommar erbjuder vi en södergående familjeeskader med sikte på Arkösund och Harstena med möjlighet att fortsätta söderut mot Öland.

Vår södergående eskaeder riktar sig till dig/er som seglar med barn ombord (4-15 år). Det blir en traditionell familjeeskader med fokus på att ha trevligt tillsammans med familjen och ge våra barn ett minne för livet. Givetvis blir det också trevliga klipp och sittbrunnskvällar för oss föräldrar. Det blir tid både för oorganiserade äventyr såsom bad, fiske, bastubad , skärgårdsjogg och swimrun för de som vill och mer organiserade lekar såsom musikquiz, tipsrunda, jolletävling, skattjakt, knopskola, mm. En viktig del är förstås att alla känner sig inkluderade och för att lära känna varandra startar vi med välkomstdrink och femkamp.

Vi startar den södergående eskadern i södra delen av Stockholms skärgård på söndagen och inleder med en gemensam kväll med bl. a. välkomstdrink, snacks, utdelning av eskadertröjor till barnen och lite annat trevligt. Rutt är inte bestämt i förväg utan anpassas efter besättningarna, väder, vind, och där lusten får styra. Varje kväll håller vi skepparmöte där morgondagens rutt diskuteras och bestäms.

Vi är flera eskaderledare, men vi hjälper alla varandra när det kommer till att förtöja våra segelbåtar så att alla kan komma iland i samma hamn.

Det finns en viktig regel - alla barn upp till 12 år skall ha flytväst – alltid – och alla föräldrar hjälps åt att hålla koll på alla barn. I övrigt finns inga skrivna regler. Man kastar loss när man vill och det är fritt fram att ta en avstickare från eskaderprogrammet om man vill ha en egen dag med familjen.

Mer information om den preliminära planen skickas ut till anmälda besättningar när det börjar dra ihop sig (ca 2-3 veckor innan eskaderstart)

För mer information kontakta eskaderledare Andreas Nordin (076-888 1771), Lena Catry (070-736 7245), Claes Rinaldo (076-859 1534)

____

Denna eskader är just nu fullbokad.
Om ni är intresserade så kontakta oss på [email protected] eller gör en eskaderanmälan så hör vi av oss.