Vikingaträffen - Inbjudan

Årets Vikingaträff äger rum mellan den 18 juli – 21 juli vid KSSS anläggningar i Saltsjöbaden och på Sandhamn/Lökholmen. Ta chansen att träffa seglarvänner från de andra klubbarna. Inför årets Vikingaträff har vi satsat extra på de yngre i besättningen med särskilda aktiviteter för de yngre.

Vikingaträffen har anordnats sedan början av 1980-talet som ett gemensamt projekt mellan KSSS och GKSS i Sverige, KDY i Danmark, KNS i Norge och NJK i Finland. Vikingaträffen ordnas vanligtvis vart tredje år och i år står KSSS som värd för Vikingaträffen.

Vikingaträffen inleds i Saltsjöbaden torsdagen den 18 juli kl 14:00. På eftermiddagen sker en traditionsenlig invigningsceremoni som avslutas med en middag på anrika Grand Hotel Saltsjöbaden som ligger på gångavstånd från gästhamnen.

Fredagen ägnas åt gemensamma sociala aktiviteter i form av museibesök på Djurgården. På Djurgården finns flera olika museer att besöka beroende på ålder och intresse. Alla dessa museer ligger på bekvämt gångavstånd från varandra så det är lätt att samordna såväl besök som lunch även om man har olika intressen och därför väljer olika aktiviteter. Prins Eugens Waldemarsudde och Liljevalchs för den konstintresserade, Vasamuseet och Vikingaliv för den historiskt intresserade. ABBA The museum för de som var med på 70-80-talet samt Junibacken (Astrid Lindgren) och Skansen för dem som seglar med en yngre besättning. För de som seglar med barn i besättningen kan ett besök på nöjesfältet Gröna Lund som ligger i anslutning till alla museer starkt rekommenderas. Entréavgifter för respektive aktivitet svarar var och en för.

Buss för de som önskar avgår från hamnen i Saltsjöbaden till Nacka Strand där allmän färja går till Djurgården. På Djurgården, i nära anslutning till museerna, finns många trevliga restauranger där besättningarna kan träffas för lunch. Egen transport tillbaka till Saltsjöbaden.

Fredagen avslutas med en gemensam grillkväll vid KSSS klubbhus och träningsanläggning nära gästhamnen där vi avnjuter en grilltallrik.

På lördag morgon avseglar samtliga båtar mot Sandhamn. Vi seglar i en gemensam eskader men för de som så önskar finns möjlighet att delta i en enkel regatta ut mot Sandhamn. Eskadern och båtarna som deltar i regattan anlöper gemensamt Sandhamn med flaggparad. Förtöjning sker på KSSS klubb-hamn Lökholmen/Telegrafholmen som ligger mitt emot Sandhamn och det finns båtförbindelse varje hel timme (5 minuters färd) till Sandhamn. På kvällen avnjuter vi en After sail på Lökholmen där det också kommer att ordnas aktiviteter för de yngre besättningsmedlemmarna. På lördagen svarar var och en för sin egen middag men det kommer att finnas möjlighet till spontan gemensam medhavd middag på bryggan om vädret tillåter. På Sandhamn, och även på Lökholmen, finns flera matställen för den som inte vill äta ombord.

Vikingaträffen avslutas på söndagen den 21 juli. Under dagen erbjuds rundvandring på Sandhamn i spåren av Viveca Stens romanserie Morden i Sandhamn. För de yngre finns möjlighet till optimistjollesegling. För de som önskar finns möjlighet att besöka den gamla fyren Grönskär utanför Sandhamn med RIB-båt. Turen till Grönskär ingår inte i anmälningsavgiften. På söndagskvällen avhålls den traditionella avslutningsmiddagen på Sandhamn Seglarhotell.

För den som önskar vegetariskt alternativ till måltiderna kan detta naturligtvis ordnas och notering om detta görs på anmälan.

Förslag till lämplig natthamn onsdag den 17 juli till torsdag den 18 juli för de som vill samlas och segla gemensamt till Saltsjöbaden är Napoleonviken (ca 4 nm) samt Utö om man kommer söderifrån (ca 23 nm) två bra alternativ. Kommer man norrifrån kan Waxholm (ca 14 nm) eller Gällnöfladen (ca 25 nm), om man föredrar naturhamn, rekommenderas. För de som planerar att komma till Stockholm tidigare rekommenderas Wasahamnen på Djurgården inne i Stockholm eller KSSS:s gästhamn i Saltsjöbaden.

Deltagaravgiften är 2 600 SEK per vuxen och 1 000 SEK per barn upp t.o.m. 12 år.

I avgiften ingår invigningsmiddag 3 rätter ink dryck (alt. barnmeny), busstransport till Nacka Strand, och fredagens grillkväll ink dryck. Vidare ingår After sail på Lökholmen, rundvandringen på Sandhamn samt slutligen avslutningsmiddagen på Sandhamn Seglarhotell, 3-rätter inkl. dryck (alt. barnmeny).

Båtavgift 950 SEK per båt (två nätter i Saltsjöbaden samt två nätter på Lökholmen/Telegrafholmen) tillkommer.

För detaljerat program se, www.ksss.se/vikingatraffen

Anmälan är nu stängd. För eventuella frågor rörande evenemanget kontaktar endera KSSS Kansli, +46 (0)8 556 166 80 [email protected] eller Robert Hansson på tel +46725562900. 

 

ANMÄLDA

Skeppare Båtnamn Land
Hans Gabelgaard Lucky Dane Danmark
Anders Karlsson Tinka Finland
Hans Torsleff Skuld V Danmark
Jan Hörhammer s/y Galatea Finland
Hilding Mattsson Friendship II Finland
Mogens Jensen Jeanne d Arc Danmark
Ilkka Rantasalo s/y Lady X Finland
Rudolf Doornbos Dollard IV Norge
Jim Fagerström C'est la vie Finland
Arne Hammersland Dill Norge
Marcus Bäckman s/y Conect Finland
Carl-Johan Thodén Nonja II Finland
Christer Hagman Willdu II Finland
Håkon Ingvaldsen Vitesse Norge
Jan Alexander Bjurgren   Norge
Fredrik Rode Helmax Egon Norge
Michael Ehrnrooth s/y Maruffa Finland
Frederik Barth Tekla 202 Norge
Samuli Salanterä Alexandra af Runsala Finland
Bjarne Petersen Joyce Danmark
Ulla-Stina Gustafsson s/y Ru Finland
Tom Store S/y Blåvit Finland
Per Brinck-Lund ORM - Den Roda Orm av Sletten Danmark
Jan Löfgren S/Y Amanda Finland
Robert Hansson S/Y Carrezza Sverige
Björn Andersson Condor Sverige
André Catry MaDame Sverige
Arild Berg Snehvit Norge