KSSS Långholmslägret

Långholmslägret 13-16/6     14-17 år    Läs mer...

Vi älskar segling, skärgårdsliv och lägergemenskap och vill att fler ska få uppleva detta. För att skapa möjlighet för fler att prova på segling arrangerar vi Långholmslägret, ett läger för dig som är 14 – 17 år och vill vara med på en vecka i skärgården fylld av segling, bad, aktiviteter, sång, solnedgångar och massa annat härligt!

Långholmslägret är en så kallad eskadersegling. Det innebär att vi till skillnad från ett vanligt läger inte bor på en och samma plats varje natt. Istället bor vi fyra personer i varsin segelbåt och lägger till i vackra naturhamnar runt om i Stockholms norra skärgård. Förutom att segla kommer vi under dagarna att ha såväl lugna som fartfyllda aktiviteter där vi gör allt från kort- och musikspelande till Infection och Capture the flag – det bästa är att vi har en helt egen ö som spelplan.

Varje dag seglar vi tillsammans med ledare en kortare distans till nästa ö. Ledarna kan hantera segelbåten själva men under lägret kommer segling- och båtkunskaper att läras ut, bara för att det är roligt att lära sig. Lägret kräver inga förkunskaper eller särskild utrustning. Däremot måste alla som deltar kunna simma 50 meter.

Första dagen på lägret kommer alla ungdomar att hämtas vid slussen för att sedan tillsammans åka tåg ut till Saltsjöbaden. Väl på plats lär vi känna varandra, går vi igenom planeringen för veckan och hoppar sedan ner i båtarna för att påbörja vår seglats. Efter att ha spenderat fem äventyrsspäckade dygn i skärgården anländer vi till ön Långholmen där vi lägger till, packar våra väskor, kramar våra nyfunna vänner hejdå och åker buss tillsammans till Danderyd sjukhus där föräldrar hämtar alla ungdomar.

Att bo, leva och umgås i en segelbåt ute i skärgården är något som få av oss har upplevt och det kan därför verka obekvämt, främmande eller långtråkigt. Vi lovar att bevisa dig motsatsen! Långholmslägret är något speciellt, något att minnas och ta med sig, resten av sitt liv. Missa inte chansen, in och anmäl dig nu. Vi ses i sommar kompis!

KOSTNAD

Tack vare våra samarbetspartners är lägret gratis för barn boende hos Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stadsholmen och Stockholmshem.

ANHÖRIG TILL LÄGERDELTAGAREN 

Det måste finnas en anhörig eller vän till familjen i Stockholms närområde som vi kan nå dygnet runt vid eventuell sjukdom eller skada.

För mer information, klicka på någon av nedan länkar.

   

         

Lägret är ett samarbete mellan Svenska bostäder, Familjebostäder, Stockholmshem och KSSS för att fler ska få prova på segling och uppleva Stockholms skärgård.