Anton och Fredrik i en ny medaljstrid.

Imorgon har vi en ny thriller med Anton och Fredrik. Skall de ta sin andra medalj för året!

Formen håller i sig för vår 470. ”Coachen Giddie” berömmer herrarna och han är en stor del i deras lyft som skett under vintern. Länsarna känns lite tunga denna veckan, säger Anton. Vi är vana och få lite flyt där, men vi har fått kriga hårt för att vara med” down hill”. Vågorna är lite kortare och toppigare så vi kommer inte över topparna lika lätt med vår teknik. Bra att ha lite att jobba på, avslutar Fredrik.
Surt sa räven.
Jesper drog in en spik på laser banan i förstaracet och var på väg in i medaljracet. Tyvärr fick ”Jeppe” en svart flagg i sista starten och så var resan över. En elfte plats totalt gör ändå tävlingen godkänd
Josefin var också med i första racet, topp fem, men gav bort den placeringen under första länsen då hon missbedömde gaten. Hon kom tillbaka stark sista seglingen, men det räckte inte till ett medaljrace denna vecka.

Våra FX tjejer Julia och Cissi hade också en god chans, men en tjuvstart och en vurpa satte stopp för det första medaljracet i världscup sammanhang. En klart godkänd 13:e plats totalt bådar gott för framtiden.

Tim och Olga  i Nacra fick en tung resa i guldfinalen. De fick bara till en bra segling, när det var lite lättare vind. När det började krypa upp över 6 m/ s infann sig inte farten och vägvalen blev inte det man var van att se.

Jag är stolt över att vi kan få till bra segling i så många klasser från klubben. Våra unga liga sliter hårt om dagarna och de är riktigt långa. Trots att det har blåst mellan 5 -9 m/s varje dag. Dessutom från olika riktningar. Dessa långa tävlingar är milstolpar som man måste genomgå ett antal gånger, innan man kan förvänta sig att de presterar resultatmässigt. De handlar om så mycket mer än att ”bara” segla. Tranporten, ”mecket” med båtarna, starta in i twilightzonen, dvs 17 – 20 på eftermiddagen, äta, sova och ladda nytt. Ta hand om känslorna både framgång och mot gång. En bra skola, typ den bästa, för att bli en bra internationell elitseglare.

Tack gänget för en bra vårinsats.

Imorgon jagar Anton och Fredrik en ny medalj. Herrarna ligger fyra inför medaljracet.
Följ oss gärna på webben. Det blir värsta thrillern. 11.00 startar 470 herr.
Även Björn Allansson kvalade in till medaljrace i Finnjolle, men har tyvärr inte chans på medalj trots att han ligger 6:a totalt
KSSS barometern efter tredjefinal dagen, slutplacering (antal startande inom parentes)
4 (81) Anton Dahlberg/ Fredrik Bergström 470 Herr( inför medaljracet)
11(128) Jesper Stålheim Laser S
13 (42) Julia Gross/ Cissi Jonsson 49er FX
14 (79) Josefin Olsson Laser Radial
34(42) Johanna Sommarlund/ Therese Antman 49 FX
35(77)Tim Shuwalow/Olga Maslivets Nacra 17
35 (79) Gustav Pettersson/ Marcus Anjemark 49er
47 (58) Fanny Baumann RSX Dam
50 (91)Adam Holm RSX Herr
59 (58) Andrea Holm RSX Dam
115 (128) Claes Törnsten Laser S
Brutit(77) Sandra Sandqvist/Kalle Torlén Nacra 17