Fin avslutning i Miami

Det blev en fin finaldag på Värdscupen här i Miami. Den inre banan fick perfekta 10 -12 knop, men det blev ”tunnare” ju längre ut i vi kom.Där hade 470 sin bana där vinden bara kom upp till max 4-8 knop.

 Anton och Fredrik fick en relativt dålig acceleration efter start och blev snabbt överkörda och drog sig ut på höger sida av banan, vilket betalade sig kraftig. De kom tillbaka i matchen och rundade med toppbåtarna. Vindtrycket gick ner lite på länsen, killarna satte gippen perfekt och rundade fyra nere i gaten. Andra kryssen blev ett slit med många stagvändningar och höll sin placering ända till slutet av länsen där de tappade FRA, precis innan mål. Då GRE vann finalen och SWE hade en pinne bak var de svåra att slå. FIN kom helt fel i denna final vilket gynnande SWE och Anton och Fredrik gick upp placering och blev sexa totalt. Det innebar bästa svenska båt i denna tävling. Björn Allansson behöll sin åttondeplats och FX tjejerna tappade ner till en tionde totalt.

Miami Olympic Regatta blev en riktig lättvindstävling med stort L. Laser klassen fick bara genomfört fem seglingar under veckan. Övriga klasser fick nästan de dubbla antalet seglingar.

Det var första gången det var så mycket båtar på denna tävling och det kommer bara att växa i framtiden. Förutom i Miami, USA seglas World Cup i AUS, Kina och två i Europa. Mallorca, ESP Hyère, FRA.

Summerar vi tävlingen så har vi i KSSS ett bra lag för framtiden. Ett ungt lag som vi bygger sakta men säkert.  Julia Gross och Cissi Jonsson är en hårsmån från final. Johanna Sommarlund och Therese Antman har också glimrat till ibland. Likaså Nacran, Sandra Sandqvist med vårt nya inlånade unga stjärnskott Rasmus Rosengren som till vardag seglar med Ida Svensson . Disken i segling 3 kostade på. Förhoppningsvis ser vi David Jonsson tillbaka snart. Killarna i 49er har varit med i toppen i flertalet seglingar, men rasar igenom när man vill göra det lilla extra. Avslutningsvis RSX bräda, där vi nu har tre seglare på resten av tävlingarna i år. Ett spännande projekt tillsammans med NOR och DEN börjar ta form där.

Nästa resa går till Mallorca i början på mars i två omgångar. Där avrundas träningsperioderna med en ny World Cup i början på april.

Då växlar vi upp med ytterligare en Nacra, Tim Shuwalow/ Frida Langenius och våra laseress  Josefin Olsson och Jesper Stålheim

Följ oss gärna på http://mocr.ussailing.org/

KSSS barometern efter finalen.

6. Anton Dahlberg/Fredrik Bergström                     470 H

14. Julia Gross/ Cecilia Jonsson                              49er FX (slut)

14. Sandra Sandqvist/ Rasmus Rosengren              Nacra 17(slut)

15. Andrea Holm                                                     RSX D (slut)

18. Gustav Petterson/ Marcus Anjemark                49er (slut)

21. Johanna Sommarlund/Therese Antman             49er FX(slut)

Björn Johansson