Intensiv Rio Träning

KSSS Elitlag på träningsläger i Rio.

Ingen rast och ingen ro.

Efter vår olympiska regatta på Baggen bar det iväg till Rio och intensiv träning i omgångar för våra allra bästa. Först ut var Jesper Stålheim ihop med våra FX tjejer Julia Gross och Cissi Jonsson.

Det känns helt fantastisk att få träna med Robert Scheidt  på hans "hemmaaren". Robert är bra att ha runt sig då han alltid kör skarpt läge, liksom jag själv. Det blir grymt intensiva pass.

Detsamma säger tjejerna som har tränat med en större grupp, där de allra bästa varit med under hela deras period. Vi har fått bättre uppfattning om var man kan råka ut för här på  de olika banområdena och varje timma är guld värd för oss. Vi fick dessutom in ett bra resultat på Sydamerikanska Mästerskapet(4:a) vilket stärker.

Josefin Olsson är också nöjd med sin sejour i Rio där hon uppskattade att de fick så mycket timmar på vattnet med mer vind än de andra perioderna i Rio. Vågträning kan man aldrig få för mycket utav, eftersom de bygger rätt mycket på utsidan av sockertoppen.

Sist ut under den här perioden är 470 herrarna  Anton och Fredrik som precis anlänt till Rio och skall köra ytterligare en tid för att få mer tid på banorna.

Nästa vecka kommer Jesper, Josefin och Julia/ Cissi styra kosan mot den arabiska världen för en världscupfinal i Abu Dhabi. Dit är bara de tjugo bäst rankade båtarna i varje klass inbjudna. Det kommer att bli spännande att följa.

 Anton och Fredik har valt att köra vidare i Rio trots inbjudan.

Björn Johansson