KSSS Blogg: Mallorca, Modeshow och Mästarnas Mästare

Så har KSSS verksamhet kommit igång på allvar för säsongen, de första träningsflitiga syns på vattnet, båtar börjar komma i sjön och den första regattan, Vårrullen, väntar runt hörnet.

Ett annat säkert vårtecken är världscupen på Mallorca för KSSS elitseglare. Bäst gick det för våra 470-killar Anton och Fredrik som kom tvåa i den tuffa konkurrensen. Deras bästa placering hittills och roligast av allt var att de vann det sista medaljracet när pressen var som störst! Det kommer att bli en spännande säsong för vårt elitgäng med VM i Santander i höst som höjdpunkten.

Ett annat säkert vårtecken är KSSS Modevisning som i år avhölls i Wasahallen inför 350 intresserade deltagare. Jag slogs av hur proffsigt det hela var och utställarna var eniga om att detta är den bästa modevisningen som ordnas i Stockholm. Ett stort tack till vår Aktivitetskommitté som arrangerat detta jätteprojekt.

Så varför ordnar KSSS en modevisning undrar säkert någon? Grundtanken när den första avhölls i Olga Wallenbergs vardagsrum var att dra in pengar till juniorverksamheten, vilket fortfarande är syftet. Men ett annat mycket viktigt syfte är att skapa en trivsam social plattform för våra medlemmar och deras gäster. De facto är detta vårt näst största sociala evenemang efter regattamiddagen vid ÅFOR. Skall vi fortsätta att utveckla klubbkänslan är den här typen av tillställningar en mycket viktig pusselbit.

Slutligen ett ord om TV-programnet Mästarnas Mästare där det för första gången är en seglare med, Marit Söderström Nord (som fö jobbar på Svenska Seglarförbundet). Sannolikt har hennes deltagande där givit seglingen mer och bättre PR än någonting sedan Fredrik Lööf OS-guld! Att hon därtill vann första grenen, 90 grader, genom att stå med benen i 90 grader i närmare 8 minuter (prova själva!) överraskade nog en del som hade förutfattade meningar om seglares fysik. Oavsett hur det går framöver har Marit representerat svensk segling på ett ypperligt sätt. Kul!

Staffan

Läs mer från Staffan på Ordförande har ordet